Hlavní obsah

Tvorba české skladatelky Simonne Draper zaujala porotu The American Songwriting Awards

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jméno Simonne Draper se objevilo v mezinárodní skladatelské soutěži The American Songwriting Awards již podruhé. Letos se do nominace v kategorii klasická hudba dostaly hned dvě její skladby Canzonetta dell‘Alba a Canzonetta Ritmico.

Foto: Simonne Draper

Tvorba české skladatelky Simonne Draper zaujala ve Spojených státech. Získala nominace v soutěži The American Songwriting Awards

Článek

„The American Songwriting Awards je elitní mezinárodní skladatelská soutěž, která je otevřená všem skladatelům a umělcům napříč hudebními žánry a styly. V kategoriích od rocku, bluesu, hip hopu až po například hudbu pro děti oceňuje nejen nové a talentované tváře,” popisuje princip soutěže American Songwriting Awards nominovaná česká skladatelka a kytaristka Simonne Draper. „V kategorii classical bylo letos opět vidět mnoho talentů a krásných skladeb, proto si získaných nominací nebývale vážím,” dodala.

Každým rokem se koná v zahraničí několik skladatelských soutěží. Simonne Draper není jedinou českou hudebnicí, které se v zahraničních skladatelských soutěžích daří.

Velký úspěch zaznamenal také skladatel Tomáš Kympl, který v loňském a předminulém roce zvítězil s skladbami Ave Maria a New York v prestižní britské skladatelské soutěži The United Kingdom Songwriting Contest. Ve stejné soutěži se před třemi lety skladba Dolorosa od Simonne Draper probojovala až do finále.

„Úspěch v těchto mezinárodních soutěžích mě samozřejmě těší. Nemyslím si však, že zrovna má skladba je nejlepší, ale spíš jsem měla štěstí, že jsem se trefila do vkusu hudební poroty. Má hudba je postavena na výrazných melodiích a harmoniích. Poslechově náročné skladby s perfektně zvládnutou technikou, avšak bez melodie, podle mého v tomto typu soutěží neuspějí,” dodala Simonne Draper.

Simonne Draper studovala kytaru u prof. Milana Tesaře na konzervatoři J. Ježka v Praze a od roku 2016 je členkou Společnosti českých skladatelů. Již v minulých letech slavila úspěchy na mezinárodní soutěžní scéně. V roce 2016 vyhrála americkou soutěž The Hollywood Songwriting Contest v klasické kategorii se skladbou Finesa. V roce 2014 postoupila jedna z jejích skladeb do finále mezinárodní skladatelské soutěže The United Kingdom Songwriting Contest. V současné době připravuje nový projekt - prezentaci skladeb pro The Composers Festival, který se bude konat ve městě Hastings na jihu Anglie v roce 2019.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám