Hlavní obsah

Turnaj v Lóře se změnil na Memoriál Heinze Strunze

Novinky, Václav Mikeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turnaj v karetní hře Lóra v Josefově na Sokolovsku vstoupil do nové etapy své historie. Již 17. ročník se letos hrál jako Memoriál Heinze Strunze na počest bývalého občana a starosty obce. Uskutečnil se 10. března v zasedací místnosti obecního úřadu.

Foto: Václav Mikeš

Putovní pohár Memoriálu Heinze Strunze

Článek

V půl desáté přivítal sponzor a iniciátor memoriálu Karel Boldiš přítomné účastníky, uvítal členy rodiny Heinze Strunze a seznámil je s důvody pořádání akce, s podmínkami memoriálu a představil poháry pro vítěze a samozřejmě putovní pohár Memoriálu Heinze Strunze.

Poté mohl zástupce organizátora, spolku Sport Josefov, přivítat hráče, provést rozlosování a zahájit turnaj. Bohužel očekávaný počet účastníků se nepotvrdil, a tak ke třem stolům usedlo dvanáct hráčů z Josefova, Oloví a Dolního Rychnova. Čest "slabšího" pohlaví zachraňoval jediná žena.

Počet hráčů byl jediný nedostatek. Po celý den probíhaly urputné boje, piva bylo dost, dobré nálady také, a tak čas rychle ubíhal. Po třech kolech přišel vhod tradiční gulášek - všichni tak nabrali sílu na odpolední zápasy. Spokojenost všech doložilo prodloužení turnaje na šest kol.

Krátce před čtvrtou hodinou bylo dobojováno. Než rozhodčí dopočítali výsledky, byl při poslední cigaretě čas jenom na stručné hodnocení turnaje a jednotlivých her. 

Už je tu závěrečné vyhodnocení. Tradičně odzadu vyhlašované výsledky provázel potlesk přítomných. Ceny předávala zástupkyně pořadatele a přítomní zástupci rodiny pana Strunze.

Ocenění získal Jiří Veršecký z Dolního Rychnova za nejhorší hru. Vítězná žena Katrin Brandner z Josefova byla zároveň vyhodnocena i za nejlepší hru. Pět minut po čtvrté nastala očekávaná chvíle. Vítězem a prvním držitelem putovního poháru Memoriálu Heinze Strunze se stal Jan Branza z Oloví. 

Velmi povedená akce byla snad zárukou zachování tradice v Josefově a zároveň motivací pro všechny pro příští rok. Na shledanou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám