Hlavní obsah

Turnaj v beach volejbalu doprovázelo slunce i déšť

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úsek Rekreačních služeb městské společnosti Tepvos připravil pro návštěvníky areálu aquaparku v Ústí nad Orlicí další sportovní akci, a to pro letní období typický turnaj v beach volejbalu.

Foto: Stanislava Dvořáková

Lákavý suvenýr sportovního vítězství přivedl na start pět tříčlenných týmů.

Článek

Páteční ráno 24. srpna slibovalo další slunný, teplý den. I když se v odpoledních hodinách začaly na obloze objevovat mraky, které odradily od koupání návštěvníky aquaparku, rekreační sportovci si možnost účasti na oblíbeném tradičním srpnovém plážovém volejbalu ujít nenechali.

V 15.30 hodin tak nastoupilo 15 hráčů tříčlenných týmů s přáním zisku památečního diplomu o účasti, navíc s touhou vítězného umístění. Mimo účastníků z města Ústí nad Orlicí přijeli si zahrát volejbalisti z Orlického Podhůří-Říček, z Letohradu a Sudislavi.

I když letošní srpen byl poznamenán situací "a nezaprší, a nezaprší", tentokrát zapršelo. Po půlhodině příjemného počasí přišel první déšť - teplé, mírné, příjemné osvěžení. Nikomu však tato změna nevadila, a navíc záhy vysvitlo opět slunce.

Další půlhodina však přinesla prudší déšť s citelnějším ochlazením. V zápalu boje však sportovci na kurtu tuto zradu počasí nebrali na vědomí. Jen hlavní rozhodčí, ředitel divize Služby Tepvosu, Petr Hovádek a zapisovatelky se skryli pod deštníky a nehrající týmy využily krytu slunečníků.

Tak za střídání týmů i počasí došlo kolem 19. hodiny k vyvrcholení tohoto letního beach volejbalového turnaje i se slunečním ozářením závěrečného utkání.

Po překvapivém odpoledni, jakoby s čtvery ročních období, došlo k vyhodnocení a předání diplomů.

1. místo získal tým Dášenky tvořený Lucií Lehkou z Orlického Podhůří-Říčky, Marcelem Skalickým a Pavlem Onderkou, oba z městské části Ústí nad Orlicí-Kerhartice. 

Na 2. místě skončil tým Pájova koťata v čele s Pavlem Hrobařem z Letohradu a jeho ústeckými koťaty Michaelou Ulrichovou a Žanetou Langrovou.

3. místo si vybojovali Krajánci z Ústí nad Orlicí Štěpán Kraj s bratrem Markem a Janem Křístkem.

Na 4. místě skončil tým z obce Sudslavi a 5. místo si zajistili ústečtí volejbalisti s označením tým Znojmo.

Za všeobecné spokojenosti skončil další rekreační den v ústeckém aquaparku, jen plánované večerní koupání vzhledem k ochlazení nemohlo být uskutečněno.

Reklama

Výběr článků

Načítám