Hlavní obsah

Turistické informační centrum vyrazí mezi návštěvníky a obyvatele Frýdku-Místku

Novinky, Lucie Talavašková

Letní turistická sezóna začíná nabývat na intenzitě, a proto Turistické informační centrum F≈M vyráží již třetím rokem mezi turisty. Návštěvníci města Frýdku-Místku a Beskyd se tak mohou setkat opět s mobilními informátory na kolech i pěšky, kteří budou lákat na zdejší turistickou nabídku.

Foto: www.visitfm.cz

Mobilní informátoři poradí, kam třeba na výlet nebo zajímavou akci

Článek

Mobilní informátory poznají lidé především podle výrazných zelených triček s označením Tourist Info. Do města budou na kolech vyjíždět vždy v úterý a pátek a návštěvníci se s nimi potkají třeba u přehrady Olešná nebo na Zámeckém náměstí. Ve čtvrtky budou vyrážet pěšky také do Beskyd.

„Mobilní informátoři zájemcům poradí, kam se vydat na výlet, jaké další atraktivity mohou ve Frýdku-Místku a okolí navštívit nebo pozvou na významné akce, které se ve městě konají. Jen v loňském roce jsme takto poradili více než 1500 turistům a rozdali na 2000 propagačních materiálů,“ uvedla koordinátorka projektu Petra Kociánová z Turistického informačního centra Frýdek-Místek.

Projekt „Mobilní informační centrum“ si rok od roku získává čím dál větší popularitu. „Například v loňském roce informátory oslovovali sami i zahraniční turisté, neboť jsou zřejmě zvyklí, že v zahraničí tyto služby běžně fungují. Jsme proto rádi, že jsme byli nápomocni při jejich plánování výletů a mohli je vybavit i propagačními materiály v cizím jazyce,“ dodala Petra Kociánová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám