Hlavní obsah

Turisté zakončí svou sezónu v Lázních Bělohrad

Novinky, Petr Hoška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pětačtyřicátý ročník mezinárodního turistického festivalu Za posledním puchýřem se uskuteční od 17. do 20. listopadu v Lázních Bělohrad v malebném regionu Podkrkonoší jako jedna z nejvýznamnějších akcí v České republice. Pro účastníky bude kromě pěších tras připraven bohatý doprovodný program.

Foto: Petr Hoška

Hrad Pecka

Článek

Momentálně už je přihlášeno na vícedenní akci přes 800 účastníků, pro které je třeba zajistit ubytování. Hlavním srazovým dnem bude sobota 19. listopadu, kdy jsou připraveny pěší trasy o délce 10 až 50 km a kdy pořadatelé očekávají dalších 1000 účastníků, kteří přijedou pouze na jeden den.

V sobotu je start v Lázeňském hotelu na náměstí v Lázních Bělohradě od 7 do 11 hodin. Trasy jsou vedeny přes Krkonošskou vyhlídku směrem na Pecku a Zvičinu. Na trase je zajištěno bohaté občerstvení a do vandrbuchů nová pěkná razítka. Nebude chybět ani běžecká turistika s hromadným startem.

Pěší trasy jsou ovšem připraveny už v pátek do Hořic a v neděli do Ostroměře.

Po celou dobu bude probíhat na hradě Pecka zimní táboření.

Už ve čtvrtek proběhne cestovatelské promítání s tématy 3000 km po Turecku, Nizozemsko a Podkarpatská Rus. Ještě předtím návštěvníci absolvují prohlídku města s průvodcem. V pátek se účastníci vydají na jeden ze zájezdů, třeba do Polska.

Vyvrcholením celé akce je sobotní Puchýřovská zábava, kde proběhne předání štafety dalšímu pořadateli, kterými jsou turisté z Bučovic.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám