Hlavní obsah

Turisté z Lázní Bělohrad zvou na putování Podkrkonošskou krajinou

Novinky, Petr Hoška

Bělohradští turisté zvou na turistický pochod Putování za krásami folklóru. Trasy jsou vedeny malebnou zvlněnou až kopcovitou podkrkonošskou krajinou se spoustou kouzelných výhledů i pohodlných laviček, zvoucích k odpočinku. Navštívit stihnete i folklórní festival.

Foto: Petr Hoška
Článek

V sobotu 21. června se v Lázních Bělohrad uskuteční turistický pochod s názvem Putování za krásami folklóru. Přijeďte poznat nádherné krajinné scenérie, které se snoubí s historickými zajímavostmi a památkami lidové architektury. Putování je také trochu návratem k přírodě a historii kraje, stejně jako uklidněním v dnešní rychlé době. Startovné se letos nebude vybírat. 

Prezentace: od 7 do 11 hodin v Městském informačním středisku na horním konci náměstí K. V. Raise 160. Tam je start i cíl všech tras. Můžete to také pojmout formou cílového pochodu. V cíli obdrží každý diplom se svým jménem.

Tato akce se koná v rámci projektu Poznejme nové vrcholy a přispějme tím na výstavbu Bezručovy turistické chaty na Lysé hoře (příspěvkem 10 korun za soutěžní turistické razítko získané na Krkonošské vyhlídce).

Pěší trasy

Trasa na 12 km: L. Bělohrad - Krkonošská vyhlídka - Arnoštov - Lázně Bělohrad

Trasa na 17 km: L. Bělohrad - Krkonošská vyhlídka - Pecka - Dolní Javoří - L. Bělohrad

Trasa na 28 km: L. Bělohrad - Krkonošská vyhlídka - Pecka - Zvičina - l. Bělohrad

Trasa na 35 km: L. Bělohrad - Krkonošská vyhlídka - Pecka - Zvičina - Miletín - Byšičky - L. Bělohrad

Cyklistické trasy

Trasa na 25 km: L. Bělohrad – Pecka - Bukovina – Krkonošská vyhlídka – Bukovina - Vřesník – (Byšičky) - L. Bělohrad

Trasa na 50 km: L. Bělohrad – Pecka - Bukovina – Krkonošská vyhlídka – Bukovina – Vyšehrad (Zvičina) – Miletín – Jeníkov – Červená Třemešná – Byšičky - L. Bělohrad

Centrem turistické akce je malebné městečko Lázně Bělohrad, které je součástí turistické oblasti Podzvičinsko. Je to kraj se spoustou lesů, udržovaných staveb lidové architektury a mnoha dalších přírodních i historických zajímavostí.

Cyklostezky vedou po méně frekventovaných silničkách a dobře sjízdných polních či lesních cestách.

V termínu turistické akce se pořádají v Lázních Bělohradě mezinárodní folklórní slavnosti, kterých je možné se zúčastnit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám