Hlavní obsah

Turisté vyrazí na trasy okolo Železné Rudy

Novinky, Zdeněk Kolář

Již 3. ročník cyklo-turistické akce pod názvem Okolo Železné Rudy se uskuteční v sobotu 11. září. Organizátoři připravili bohatý doprovodný program a několik tras s různou náročností pro pěší i cykloturisty.

Foto: Zdeněk Kolář

Součástí akce je i turistická trasa pro rodiny s dětmi.

Článek

Pro vyznavače pěší turistiky jsou připraveny celkem 4 trasy po okolí, od rodinné trasy s délkou 6,5 km, která je vhodná pro rodiny s dětmi, až po trasu dlouhou 30 km, určenou pro náročnější návštěvníky. Cyklisté si mohou vybrat ze dvou tras s délkou 30 nebo 55 km.

Trasy jsou vedeny po atraktivních lokalitách okolo železné Rudy. Účastníci tak mohou navštívit například Debrník, pomník A. Kašpara, Černé i Čertovo jezero, Špičácké sedlo, pohřebiště Barabů, hrobku rodiny Abelů, Bavorskou Rudu, hnízdiště bobrů u řeky Řezné a spoustu dalších zajímavých míst. Účastníci obdrží zajímavý suvenýr - pamětní list s potvrzením účasti.

Doprovodný program

Pro návštěvníky je připraven i bohatý doprovodný program. Projekt s názvem Zachraň si svůj život odprezentují zástupci Horské služby, Červeného kříže a Hasičského záchranného sboru.

Dále bude k vidění například zásah na hořícím vozidle, přehlídka techniky, ukázky na horolezecké stěně, prezentace Motocyklové asociace ČR a další doprovodný kulturní program.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám