Hlavní obsah

Turisté mají k dispozici novou mapu Lysé hory

Novinky, Lucie Talavašková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Turisté se díky Turistickému informačnímu centru Frýdek-Místek cestou na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd Lysou horu neztratí. K dispozici mají novou mapu Lysé hory.

Foto: www.ticfm.cz

Turistické informační centrum Frýdek-Místek vydalo novou mapu Lysé hory

Článek

„Popsali jsme celkem 19 tras vedoucích k vrcholu Lysé hory, mezi kterými najdou potencionální návštěvníci této dominanty Beskyd nejen tipy na pěší výšlap, ale také na kolech, běžkách či skialpech,“ uvedla ředitelka Turistického informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Každá trasa je poté detailně popsána včetně toho, jak se do výchozího místa mohou turisté dostat,  zda je vhodná pro rodiny s dětmi nebo s kočárky.

Součástí tištěného materiálu jsou také informace týkající se výstupů na nejvyšší vrchol Lysé hory s průvodcem, o který je mezi návštěvníky Beskyd zájem.

„S průvodcem se dovídají zajímavosti tradující se k historii Lysé hory, poznávají nejstarší hospůdku v Beskydech či zbojníka Ondráše, a mají možnost nahlédnout i do druhé nejvýše položené meteorologické stanice v České republice. Výstupy s průvodcem si mohou objednat skupiny i jednotlivci. Informace o rezervaci výstupu najdou také v tomto materiálu,“ dodala Monika Konvičná.

Mapa Lysé hory je k dostání zdarma v české, polské a anglické mutaci v turistických informačních centrech v turistické oblasti Beskydy-Valašsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám