Hlavní obsah

Tucet opuštěných štěňat zachránili strážníci v neobydleném domě v Libni

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Při pondělní kontrole neobydleného domu v Praze 8 našli strážníci 12 opuštěných štěňat. Dům navštívili při pravidelné kontrole, kdy se zaměřují na osoby bez domova a pomoci těmto lidem. V Libni našli opuštěná a kňučící štěňata, která si vzápětí převzali kolegové z trojského útulku.

Foto: MPP

Zachráněná štěňata

Článek

Konec roku bude tradičně náročný

Sedm kluků a pět slečen v útulku zvážili, odblešili, odčervili a vakcinovali. Jedná se pravděpodobně o křížence pitbulla a ridgebacka. Nyní váží od 1 do 2 kilogramů, v dospělosti by se jejich hmotnost mohla pohybovat mezi 15 a 20 kily.

„Zdravotní stav štěňat je různý, teď bude vše záležet na péči ošetřovatelů. Že konec roku bude pro ošetřovatele a ostatní zaměstnance útulku pro opuštěná zvířata náročný je zřejmé, už teď se starají o 20 štěňat různého stáří a zdravotního stavu. Zároveň se pilně připravují na dny otevřených dveří.

Brány útulku se veřejnosti otevřou opět 23. a 24. prosince. Návštěvníci si zde budou moci prohlédnout místa, kam se v průběhu roku běžně nedostanou. A pokud se někteří rozhodnout darovat krmivo, praktické zvířecí potřeby nebo třeba finanční příspěvek, udělají všem obyvatelům útulku velkou radost,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová. 

V útulku jako každoročně počítají s příjmem zaběhnutých zvířat, hlavně psů, kteří utíkají páníčkům před petardami a ohňostroji. Bohužel i přes zákaz odpalování mimo Silvestra jsou menší i větší ohňostroje v Praze na denním pořádku. Bez postihu.

Reklama

Výběr článků

Načítám