Hlavní obsah

Trutnovské teamgymové závodnice obhájily mistrovský titul

Novinky, Ludmila Oravcová

Teamgymové závodnice Spartaku Trutnov obhájily v Praze titul mistra České republiky.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Ve dnech 27. – 29. dubna proběhlo ve sportovní hale Jedenáctka v Praze na Chodově Mistrovství ČR v soutěži TeamGym, které je tradičně součástí mezinárodního poháru International Cup for Clubs TeamGym.

V sobotu 28. dubna se za úspěchem do Prahy vypravila i dvě trutnovská družstva Junior II. a Senior, aby v „severském trojboji“ předvedla svůj um v celorepublikové konkurenci.

A že se opravdu dařilo!

Mladší tým gymnastek do šestnácti let ve složení Chaloupková, Seifertová, Valterová, Hauptová, Oravcová, Slavíková, Hellingerová a Krejčí vstoupil během dopoledne do soutěže skvěle odcvičenou pohybovou skladbou, za kterou si od rozhodčích vysloužil druhou nejvyšší známku. Na trampolíně a tumblingu se však děvčata nevyvarovala několika chyb a tak jim stříbro uteklo o pouhé tři desetiny bodu. V konkurenci čtrnácti týmů děvčata vybojovala nádherné třetí místo za prvním Brnem a druhou Chropyní.

Po obědě se už netrpělivě čekalo na závod v kategorii Senior. Skvěle připravené trutnovské družstvo děvčat nad šestnáct let od začátku závodu nenechalo nikoho na pochybách, kdo tu hraje prim.

A tak se dívky Tereza Svobodová, Michaela Bachtíková, Eliška Slavková, Eliška Krejčí, Veronika Krejčí, Kamila Krejčová, Kateřina Bydžoská a Nikola Ježková předvedly ve skvělém světle, ať už se jednalo o dvojná salta z trampolíny nebo těžké akrobatické řady na tumblu. Na výbornou „zajetá“ pohybovka už jen dotvořila konečný výsledek a obrovskou radost celého realizačního týmu.

Zasloužené vítězství a titul mistra republiky před pražským celkem a družstvem ze Dvora Králové.

Gymnastky za svoje prvenství převzaly z rukou předsedy České gymnastické federace zlatý pohár, medaile a titul Mistra České republiky. Pro zlaté medaile týmu Senior si kromě gymnastek došlo i duo trenérů Jiří Matuška a Hana Jarošová, bez nichž by to prostě nešlo. Velká gratulace a přání ať se daří i nadále udržet partu „seniorek“ v dobré kondici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám