Hlavní obsah

Trutnovské gymnastky přivezly stříbro a bronz z Plzně

Novinky, Ludmila Oravcová

Podzimní část sezóny zahájily v sobotu 20. října gymnastky Spartaku Trutnov. V brzkých ranních hodinách odjely do Plzně, kde se uskutečnil 11. ročník Plzeňského poháru v soutěži TeamGym. Závod byl pořádán v rámci oslav 100. výročí vzniku ČSR.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Pořádající oddíl Flik-Flak Plzeň přivítal celkem 29 družstev soutěžících v pěti věkových kategoriích. Trutnov měl zástupce ve třech z nich.

Nejlepšího umístění dosáhla nejmladší děvčata trenérského dua Jarošová – Sáblíková. V kategorii Mini v TeamGymovém dvojboji akrobacie-trampolína děvčata předvedla pěkné vyrovnané výkony a dosáhla velkého úspěchu, když si vystoupala pro stříbrné medaile.

Družstvo Junior I. v novém složení sbíralo zkušenosti, nijak výrazně nechybovalo, ale celkově nižší obtížnost prvků nestačila na medailové příčky. Děvčata obsadila šestou příčku, ale na třetí místo jim chyběl pouze necelý jeden bod.

Ne zcela dle představ se dařilo družstvu Junior II. V oslabeném složení závodnice sice předvedly pohybovou skladbu, která byla ohodnocena druhou nejvyšší známkou, bohužel se však nevyvarovaly chyb na akrobacii i trampolíně, a tak braly pro tentokrát „až“ bronz za zlatou Plzní a stříbrnou Prahou o pouhých 0,15 b.

Další prověrkou pro TeamGymové závodnice budou závody v Příbrami 3. listopadu, o týden později (10. 11.) se pak děvčata předvedou při republikovém finále na domácí půdě ZŠ Komenského Trutnov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám