Hlavní obsah

Trutnovské gymnastky jsou mistryněmi České republiky v Teamgymu

Novinky, Ludmila Oravcová

Ve dnech 6. a 7. května proběhlo v pražské Sparta Aréně Podvinný mlýn Mistrovství ČR v soutěži TeamGym, které je tradičně součástí mezinárodního International Cup for Clubs TeamGym.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Během dvou dnů se ve třech disciplínách (pohybová skladba, skoky z trampolíny a akrobacie na pružném pásu) představilo celkem 51 družstev z 18 českých a 5 zahraničních oddílů.

Na soutěži nechyběly ani tři trutnovské týmy gymnastického oddílu Spartak.

V sobotu se v novém složení představily dívky Junior I. (do 11 let) a sedmička statečných (Krejčí, Kerhátová, Švecová, Mládková, Prokůpková, Pekárková a Vránová) dokázala vybojovat bronzovou medaili a za družstvy z Chropyně a Příbrami se stala třetím nejúspěšnějším týmem Čech.

Nedělní závod odstartovala soutěž Junior II. (11-16 let). Družstvo ve složení Ježková, Chaloupková, Hellingerová, Kolínová, Slavíková, Jezdinská, Oravcová a Hauptová si v této kategorii odzávodilo svoji premiéru, přes pěkně zacvičenou pohybovou skladbu se však nevyvarovalo chybám na trampolíně a tumblingu a celkově to tedy stačilo na šestou příčku z jedenácti týmů.

O největší sportovní zážitek se kolem nedělní čtrnácté hodiny postaralo nejzkušenější družstvo Trutnova Junior III. (nad 16 let) - Svobodová, Slavková, Krejčová, Krejčí E., Krejčí V., Bachtíková a Bydžovská.

Zdravotní problémy nedovolily nastoupit do závodu Veronice Krejčí, a tak byli trenéři nuceni na poslední chvíli pozměnit kompozici a obtížnost jednotlivých sérií a připravili tak krušné chvilky pro nervový systém jak sobě, tak závodnicím. Po dobře odcvičených řadách salt na tumblu však přišla pódiová skladba, jenž byla tradičně ohodnocena nejvyšší známkou a vše tak nasvědčovalo tomu, že si trutnovský tým kráčí pro titul.

Trampolína včetně dvojného salta Terezy Svobodové a Tsukuhary Elišky Slavkové se vydařila bez pádů na výbornou, a tak se mohl celý realizační tým spolu s děvčaty a fanoušky radovat ze zlata. Náskok více jak dvou celých bodů před druhým Vyšehradem nenechal nikoho na pochybách, kdo je pro tento rok hrdým nositelem titulu Mistr České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám