Hlavní obsah

Tříkrálová sbírka ani letos nebyla lidem v obcích pod Železnými horami lhostejná

Novinky, Pavel Kalina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tříkrálová sbírka je organizovaná Českou katolickou charitou a navazuje na tradici koledování na Tři krále. Má charakter celonárodní sbírky, jejímž účelem je především pomoc nemocným, seniorům, handicapovaným a dalším potřebným lidem.

Foto: Pavel Kalina

Ještě se načernit a jde se...

Článek

Také v obci Běstvina pod Železnými horami chodili v sobotu 5. ledna dopoledne koledníci Kašpar, Melichar a Baltazar od domu k domu a zpívají koledu „My tři králové jdeme k vám...“ Současně prosili o malý finanční příspěvek do zapečetěné kasičky s logem Charita. Za to koledníci odměnili občany domu malou pozorností a na dveře se napsalo křídou K + M + B a zato rok 2013. Pod vedením Ivety Šimonové a dalších ochotných si obec koledníci rozdělili na několik částí, děti s dospělými šly ve třech skupinách.

„Chodím již několik let a je mým potěšením, že takto mohu přispět na charitativní činnost," sdělila Monika Stará.

V loňském roce zde tříkrálová sbírka vynesla pro humanitární a dobročinnou činnost přes dvacet tisíc korun. Občanům obce Běstvina a jejím spádovým obcím jako jsou Spačice, Vestec, Rostejn, Pařížov letošní dobročinná pomoc nebyla lhostejná a koledníci vybrali 23 039 korun.

„V posledních letech je vidět, že občané jsou moc hodní a ochotní dát finanční prostředky na charitativní pomoc potřebným a tato částka se každým rokem zvyšuje. Moc všem děkujeme, přeje hodně zdraví,“ uvedla hlavní organizátorka akce Iveta Šimonová.

Podobně tomu bylo také v Třemošnici, kde koledníci chodili pod vedením paní Pražanové.

Reklama

Výběr článků

Načítám