Hlavní obsah

Triatlon VALACHY MAN bude rekordní, zbývá posledních pár volných míst

Novinky, Martina Žáčková

Rekreační nádrž Na Stanoch v Novém Hrozenkově na Vsetínsku se po roce opět stane dějištěm závodu VALACHY MAN, největšího veřejného minitriatlonu s intervalovým startem v České republice. Uskuteční se v pátek 7. srpna.

Foto: archiv VALACHY TOUR

Triatlon VALACHY MAN láká nejen dospělé, ale i děti.

Článek

Zájem sportovců o tradiční závod, jenž je díky různým délkám a náročnosti tratí vhodný i pro začátečníky či děti, je letos rekordní.

„Kapacita startovní listiny pro delší trať je již naplněná. Na kratší trasu a pro štafety zbývá pár posledních volných míst, stejně tak pro závod dětí. Zdá se, že budeme mít vyprodáno a to i přesto, že jsme oproti loňsku kapacitu závodu opět o něco navýšili,“ pochvaluje si prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil. Kapacita závodu dospělých je 650, pro dětské závody 250 míst.

Sportovce i diváky tak čeká zajímavá podívaná. Závodníci budou na trasu vyrážet skokem do vodní nádrže v 20tisekundových intervalech od 14 až do 17 hodin a z depa u nádrže se vydají i na okolní cyklistickou i běžeckou trať. Diváci mají po celou dobu dění na startu, v depu i cílové rovince jako na dlani.

„Všechny příznivce sportu tímto zveme, aby se přišli podívat, povzbudit závodníky a vytvořit jim skvělou atmosféru. Den u přehrady si mohou zpříjemnit koupáním či chystaným doprovodným programem,“ láká Vladimír Sušil.

Závody VALACHY TOUR nabízí sportovcům kromě profesionálního zázemí, atraktivních tratí a skvělé atmosféry také možnost srovnat síly s profesionály. Opět dorazí nejúspěšnější český Ironman Petr Vabroušek, jenž si na závod odskočí z rodinné dovolené v karlovickém wellness hotelu Horal i se synem Filipem, nebo Tomáš Jurkovič, čerstvý držitel třetího místa z evropského šampionátu v kros triatlonu ze Slovenska. Triatlon bude opět moderovat známý televizní redaktor Stanislav Bartůšek.

Naproti tomu se na poslední chvíli omluvil hlavní favorit, vítěz dvou předchozích ročníků Jan Čelůstka, kterého reprezentační povinnosti poslaly na závod světového poháru v Maďarsku. Díky mateřským „povinnostem“ bude chybět i loňská nejlepší žena Lucie Gruchalová.

„Výsledek je tak v této chvíli zcela otevřený. Kromě vítězů v jednotlivých kategoriích máme připravené i další ceny v horské prémii TomTom a tipovací soutěži na výsledek Petra Vabrouška. Všichni dospělí účastníci obdrží speciální ručně vyráběnou medaili od skláře Tomáše Horáka z Karolinky, pro děti budou tradičně připraveny medaile perníkové,“ dodal Vladimír Sušil.

Mezi závodníky nebudou chybět i další zajímavá jména, třeba Patrik Hetmer, reprezentant ČR v alpském lyžování zrakově postižených sportovců, nebo herec Městského divadla Zlín Luděk Randár, který se zapojí do závodu štafet s dcerou Annou a synem Matějem.

Podruhé si v rámci VALACHY MANa vyzkouší triatlon také děti. Při registraci předem mají startovné za korunu. Děti do 6 let závodí v běhu, starší děti ve všech třech triatlonových disciplínách na kratších tratích.

V rámci doprovodného programu bude připraveno mj. testovací centrum horských kol Specialized a sportovních hodinek TomTom, mobilní masážní studio, grilování a večerní afterparty s koncerty místních kapel a ohňostrojem.

Reklama

Výběr článků

Načítám