Hlavní obsah

Třiadvacátému ročníku série turnajů šipkařských dvojic kralovalo duo Svoboda-Hendrych

Novinky, Ondřej Vylíčil

Přesně 371 dní čekal havlovický hostinec U Lávky na další šipkařské klání. Dočkal se uplynulou sobotu, kdy se v jeho útrobách odehrály Double Openy Mistrovství SVČ, Openy mládeže a především pak finálové klání Poháru W-Sportu. Takřka 70 startujících se na 8 terčích vystřídalo u celkem 7 turnajů.

Foto: Kateřina Demuthová

Vítězné duo 23. ročníku Poháru W-Sportu Svoboda-Hendrych

Článek

Program rozjely netradičně děti, které nejprve absolvovaly turnaj ve hře 301 SO a později v Highscore. Vítězství v nich si rozdělily sestry Nela a Nicol Melicharovy, ani jedné to však necinklo v obou disciplínách. To se povedlo pouze Janu Štefáčkovi, který si na krk pověsil dvě bronzové medaile.

Jedenáctá hodina nabídla hlavní turnaj dne - finále Poháru W-Sportu smíšených dvojic. V něm zaváleli Josef Dlab s Davidem Šilarem, kteří tím navázali na triumf z červnového Double Openu ve Vlčicích. Za sebou nechali mimo jiných loňské vítěze finálového turnaje Ondřeje Peteru s Hynkem Dočekalem či obhájce prvenství v žebříčku Libora Svobodu s Danielem Hendrychem.

Právě těm bronz bohatě postačil k obhajobě titulu mistrů Poháru W-Sportu potažmo k druhému zápisu svých jmen na nejstarší putovní trofej v českých zemí v řadě. Letos se jednalo o triumf naprosto suverénní, když žebříček ovládli s úctyhodným náskokem 3150 bodů (loni to bylo pouhých 700).

Odpolední a podvečerní časy pak patřily Double Openům jednotlivců. Největší radost ze svých výkonů měli Radka Hrnčiariková a Jiří Pecina. Zatímco Pecina se radoval již potřetí v kariéře, když vyhrál vždy v červnu a to letos a loni, Hrnčiariková chuť vítězství pocítila premiérově. Jejím osobním maximem až do této soboty bylo druhé místo.

Jak bylo zmíněno v úvodu, finálový turnaj Pohár W-Sportu byl posledním v letošním 23. ročníku 2018/2019. Po jeho skončení proto byly oceněni medailemi a pamětními dárky nejlepší tři dvojice žebříčku i nejlepší ženský respektive mixový pár.

Krom vítězů Libora Svobody s Danielem Hendrych si proto originální ceny odneslo další osm osob. Mezi nimi převládaly barvy extraligového Fekobe Pilníkov, protože stříbro si vyházeli Jiří Pecina s Martinem Petrem, bronz Robert Košťál s Michalem Kozaňákem a členkou nejlepšího ženského páru byla Eva Košťálová. Další úspěšná jména zní Radka Hrnčiariková, která bojovala po boku Košťálové, a Saša a Zdeněk Kousalovi jako nejlepší mix žebříčku.

Kompletní výsledkové listiny všech odehraných soutěží lze vyhledat na webu www.sipky.org/khk-s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám