Hlavní obsah

Tři ostravské scény se zapojí do projetu Noc divadel

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do celoevropské akce Nocí divadel se 17. listopadu zapojí Divadlo loutek Ostrava, Divadlo Petra Bezruče a Národní divadlo moravskoslezské. Ostravská divadla pro návštěvníky připravila zajímavý program i návštěvu různých inscenací.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 16.11.2018 Ostravská Noc divadel 17.11.2018 Divadlo loutek Ostrava. Ilustrační foto. Umělecký šéf DLO Václav Klemens.

Článek

Tak jako v minulých letech i letos se Divadlo loutek Ostrava účastní celoevropského projektu Noc divadel, který letos v České republice probíhá symbolicky v sobotu 17. listopadu a nese podtitul Československá Noc divadel.

Divadlo loutek Ostrava se při té příležitosti spojilo s Bábkovým divadlem Košice a vyrazí do Košic s pohádkou Perníková Chaloupka. Bábkové divadlo Košice přijede do Ostravy a v 17.00 hodin odehraje na alternativní scéně Divadla loutek představení s názvem O rytierovi bez koňa. Od 19 hodin se pak mohou návštěvníci Noci divadel těšit na mimořádné uvedení inscenace DLO v režii Radovana Lipuse s názvem Nastupovat! Děják z rychlíku.

Divadlo Petra Bezruče také letos se zapojí do projektu Noc divadel. „Letošní Noc divadel u Bezručů bude na vlně legendárního filmu Kouř - na motivy filmu vzniká nová inscenace, a tak je potřeba roztočit ta správná hvězdná kola. Vedle promítání filmové kultovky se počítá s diskotékou přímo v divadelním klubu. Pěkně neobyčejnou,” zve návštěvníky Michaela Kubicová z propagace a PR Divadla Petra Bezruče.

Národní divadlo moravskoslezské nabízí: Prohlédněte si si nové prostory Divadla Jiřího Myrona, zahrajte si v dramatu na generála, dejte si speciální divadelní drink... aneb Noc divadel v NDM!

Program bude připraven v sobotu 17. listopadu v rekonstruovaných prostorách Divadla Jiřího Myrona od 18.30 do 22,00 hodin. Až do půlnoci pak bude možné posedět v baru Ve dvanáctce třeba při speciálním drinku namínaném jen pro tuto jedinou Noc.

Program Noci divadel se odehraje v Ateliéru, Divadle "12", Slavnostním sále Edmunda Palkovského a také ve zmíněném baru Ve dvanáctce.

„Od půl deváté večer (abychom nerušili druhou premiéru baletu Vzlety a pády) až do 22.00 hodin bude v 1. patře DJM otevřen Slavnostní sál Edmunda Palkovského s výstavou věnovanou české kultuře v Ostravě v období od postavení Národního domu až po vznik státu čili letům 1894-1918. Ve stejném čase bude možné posedět s Vojtěchem Štěpánkem v Divadle "12",” informovala Kateřina Vozňáková, manažerka speciálních projektů NDM.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám