Hlavní obsah

Trávicí trakt vyšetří v českotěšínské nemocnici rychleji a šetrněji díky novým přístrojům

Novinky, Radka Miloševská

Dvěma novými přístroji - koloskopem a gastroskopem - se může pochlubit gastroenterologická ambulance Nemocnice Český Těšín. Díky novým přístrojům, které slouží k vyšetření tlustého střeva a žaludku, se pacientům dostane rychlejšího, ale zároveň i kvalitnějšího vyšetření trávicího traktu.

Foto: Ing. Tomáš Želazko

MUDr. Ladislav Langner a zdravotní sestra Pavlína Pavelková s novým vybavením před vyšetřením pacienta.

Článek

Investice do moderních přístrojů, které nahradily starší typy, přišla na více než jeden milión korun.

„Nový koloskop i gastroskop patří mezi moderní současné endoskopické technologie. Jsou vybaveny celou řadou moderních funkcí, které umožňují lepší diagnostiku a léčbu v horní a dolní části trávicí trubice. Jejich konstrukce navíc umožňuje snadnější zavedení přístroje a tím i větší komfort pro pacienta,“ informoval lékař českotěšínské gastroenterologické ambulance MUDr. Ladislav Langner.

Vyšetření novými přístroji jsou pro pacienta mnohem šetrnější než u starších typů. Jak gastroskop – přístroj sloužící k vyšetřování jícnu, žaludku a dvanácterníku, tak koloskop – přístroj k vyšetřování konečníku a tlustého střeva, mají menší průměr, jsou z materiálu, který je mnohem lépe pacientem tolerován. Také mají vysoce kvalitní moderní optiku, která dovoluje lékaři důsledně a velmi podrobně prohlédnout sliznice těchto orgánů.

„Měsíčně s koloskopem a gastroskopem vyšetříme zhruba čtyřicet pacientů,“ doplnil lékař. Gastroenterologická ambulance českotěšínské nemocnice je pacientům k dispozici v pondělí a středu od 6.30 do 12.30 hodin. Zájemci o vyšetření se mohou objednávat na telefonním čísle 736 270 471.

Reklama

Výběr článků

Načítám