Hlavní obsah

Transfúzní služba AGEL nabídne dárcům krve na Valentýna losování o večeři i sladké dobroty

Novinky, Lucie Drahošová

Speciální valentýnskou akci připravila pro své dárce Transfúzní služba, která se členem skupiny AGEL, na střediscích v Šumperku a Bruntále. Vylosovaní dárci, kteří přijdou v období Valentýna dobrovolně darovat krev či plazmu, získají poukázky do cukrárny či na romantickou večeři.

Foto: Lucie Drahošová
Článek

„Motivace pro darování krve či plazmy může mít mnoho podob, většinou je to ale právě příjemný pocit z dobrého skutku nebo pomoc druhým, která k nám dárce přivádí. Rozhodli jsme se proto využít příležitosti svátku svatého Valentýna a pro dárce připravili ještě další motivaci v podobě odměn,“ uvádí Mgr. Renata Wasserburgerová, odborný pracovník Transfúzní služby, s tím, že kromě možnosti zachránit lidský život tentokrát nabídne transfúzní oddělení všem dárcům také možnost zasoutěžit si.

Každý, kdo v Šumperku na adrese B. Němcové 22 daruje 12. února krev či 13. února plazmu, bude zařazen do slosování o dvě poukázky do šumperské cukrárny Pikola. V Bruntále pak každý, kdo 14. února daruje na Transfúzní službě AGEL plazmu či 15. února krev, bude zařazen do slosování o romantickou večeři pro dva v Affinity restaurant a cocktail bar v Bruntále. Jména výherců budou zveřejněna v pátek 15. února odpoledne na webu a facebooku Transfúzní služby AGEL.

„Věříme, že valentýnská akce osloví především mladé dárce. Rádi ale uvidíme samozřejmě i naše stávající dárce, které srdečně zveme i s jejich partnery,“ dodala Mgr. Renata Wasserburgerová.

Zájemci o účast na valentýnském darování na Transfúzní službě AGEL se mohou již nyní objednávat, a to pro odběr plné krve v Šumperku na telefonním čísle 724 612 674 či 800 300 600, v Bruntále pak na čísle 724 612 667. Dobrovolníci, kteří dosud krev nedarovali, mohou poprvé darovat pouze plnou krev.

Dárcem krve či krevních složek se může stát každý zdravý občan České republiky ve věku 18 až 65 let, přičemž vhodnost dárce je ještě vždy individuálně posuzována zdravotnickým personálem. Výhodami darování krve je přitom v současnosti nejen dobrý pocit z ušlechtilého skutku, ale také možnost čerpat pracovní volno s náhradou mzdy, proplacené jízdné, lékařské vyšetření, vitamíny od zdravotní pojišťovny, občerstvení a odpočet ze základu daně z příjmu, a to ve výši 3000 korun za každý odběr.

Reklama

Výběr článků

Načítám