Hlavní obsah

Tramvajové mosty na Plzeňské ulici v Ostravě čeká demolice

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havarijní stav dvou mostů, po kterých jezdí tramvaje na Plzeňské ulici v Ostravě, si vyžádá demolici. Namísto nich postaví vítěz veřejné zakázky, společnost Metrostav, dva mosty nové. Práce začnou 1. dubna a přinesou změny v dopravě. Skončit mají do 30. listopadu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 28.3.2017 Tramvajový most na ulici Plzeňské v Ostravě. Bude zbourán a postaven nový. Doba omezení od 1. dubna do 30. listopadu 2017

Článek

Mosty na Plzeňské ulici v městském obvodu Ostrava - Jih budou postupně strženy a nahrazeny novými. Jedná se o tramvajový most přes tramvajovou a železniční trať směrem od zastávky u Úřadu městského obvodu Ostrava - Jih a tramvajový most přes Rudnou ulici.

Součástí stavby jsou i přeložky a úpravy inženýrských sítí a rekonstrukce veřejného osvětlení pod mostem na ulici Rudné. Celková délka úseku obou mostů je 218 metrů. Za práce zaplatí město Ostrava z rozpočtu realizátorovi 89,3 miliónu korun s DPH.

V místě, kde jezdí tramvaje číslo 15 z Dubiny do Výškovic a zpět,  již byla krátkodobá výluka od 15. do 22. března z důvodů vytvoření kolejové splítky pod mostem Mládeže.

Termíny realizace stavby: Zahájení přípravných prací 6. ledna. Zahájení stavebních prací 1. dubna. Bourací práce 4. - 25. 4. Bourání v nočních hodinách - z 15. na 16. 4 a z 22. na 23. 4. Ukončení stavby 30. listopadu.

Vymezení stavby: Tramvajový most nad ulicí rudnou (silnice I/11), tramvajový most nad železniční tratí Ostrava - Kunčice - Polanka nad Odrou a tramvajovou dráhou Přívoz -Zábřeh.

Dopravní omezení na ulici Plzeňské (I/58): Silniční doprava bude zachována. Pouze částečné omezení silniční dopravy, a to v jednotlivých pruzích - podle potřeby a postupu bouracích a stavebních prací.

Tramvajové tratě 12, 17, 18 budou od 1. dubna jezdit odklonem přes nádraží Vítkovice a to:

Tramvají číslo 12: Dubina - Josefa Kotase - ÚMobJIH - (přestup na náhradní autobusovou dopravu - NAD) - Most Mládeže (zastávka na Rodinné ulici) - Nádraží Vítkovice - Sport Aréna- Ředitelství Vítkovic - Mírové náměstí - Mariánské náměstí - náměstí Republiky- Hranečník a zpět.  

Tramvají číslo 17: Dubina - Josefa Kotase - ÚMoBJIH - (přestup na NAD) - most Mládeže (zastávka na Rodinné ulici) - Nádraží Vítkovice - Sport Aréna (na ulici Závodní) - Palkovského - Ferona (přestup z/na NAD) - Svinovské Mosty - Poruba vozovna - Vřesinská a zpět.

Tramvají číslo 18: Dubina - Josefa Kotase - ÚMobJIH (přestup z/na NAD) - most Mládeže (zastávka na Rodinné ulici) - Nádraží Vítkovice - Sport Aréna (na Závodní ulici) - Palkovského - Ferona (přestup z/na NAD) - Mariánské náměstí - náměstí Republiky - Karolina - Křižíkova - Hlavní nádraží a zpět. Na zmíněných tramvajových tratích bude změněn jízdní řád. Podrobnosti: www.dpo.cz.

Zastávky náhradní autobusové dopravy po dobu výluky tramvají směr Dubina: Ferona, Hulvácká, Dolní, Tylova - zastávka přemístěna na Plzeňskou ulici - most Mládeže - zastávka zrušena, ÚMobJIH - zastávka přemístěna na Horní ulici.

Zástavky NAD po dobu výluky tramvají směr Centrum: ÚMobJIH - přemístěna na Horní ulici, most Mládeže- zastávka zrušena, Tylova, Dolní přemístěna na Plzeňskou ulici, Hulvácká - zastávka zrušena, Ferona - výstupní bude u Ferony ve směru Dubina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám