Hlavní obsah

Tradiční vánoční plavání: otužilci se ponořili do vod Úhlavy

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Plzni-Hradišti se o Štědrém dnu od 13 hodin na plovárně konalo tradiční plavání plzeňských otužilců. Plavalo se k vodníkovi.

Foto: Marek Velebný

společný nástup k vodě

Článek

Na Štědrý den po poledni se konalo tradiční vánoční plavání plzeňských otužilců. Plavalo se v Úhlavě na plovárně v Plzni-Hradišti, směrem od plovárny k vodníkovi.

Akce se zúčastnilo několik desítek plavců všech věkových kategorií. Někteří plavali ve vánočních maskách - například jako štědrovečerní dárky apod. Před plovárnou skupina otužilců společně před zraky početné skupiny diváků zazpívala koledu.

Na plovárně v Plzni-Hradišti se otužilci scházejí každý týden. Další jejich otužileckou lokalitou jsou rybníky bolevecké soustavy jako Kameňák nebo Velký Bolevecký rybník. Někteří z otužilců se chystají hned na Vánoční úterý do Prahy na memoriál Alfréda Nikodéma. Po plavání se pak otužilci zahřáli v hospůdce na plovárně v Hradišti. 

Reklama

Výběr článků

Načítám