Hlavní obsah

Tradiční turnaj v házené žen hostí Polanka nad Odrou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve sportovní hale v Polance nad Odrou u Ostravy byl v sobotu 17. srpna zahájen tradiční turnaj v házené žen o Pohár starosty městského obvodu Ostrava-Poruba. Turnaje se účastní dva týmy z Polska a dva týmy z České republiky.

Foto: Josef Zajíc

Mezinárodní turnaj v házené žen se hraje ve Sportovní hale Polanky nad Odrou. 17.8.2013

Článek

Tradičního mezinárodního turnaje, který v sobotu a neděli pořádá sportovní klub DHC Sokol Poruba, se účastní týmy z Polska SPR Olkusz a Olimpians Nowy Sacz. Z České republiky hrají týmy HDC Slavia Praha a domácí klub DHC Sokol Poruba.

V krásné sportovní hale bylo první utkání zahájeno v 11.45 hodin. Utkaly se hráčky DHC Sokola Poruby s polským týmem SPR Olkusz. První polovina hry byla vyrovnaná (13:13). V ostravském týmu nehrály zraněné hráčky a tak podle trenéra Jána Beňádika dostaly příležitost nové mladé hráčky, aby si ještě před hlavní sezónou vyzkoušely momentální sehranost týmu. 

Ve druhé polovině byla hra stále vyrovnaná, ale v závěru se dostaly ostravské hráčky do tempa a první utkání turnaje dovedly do vítězného konce 26:22. V českém týmu si nejlépe vedla Hrbková, která nastřílela 10 branek.

V  odpoledním utkání ve 13.30 hodin nastoupily proti sobě týmy hostů z Polska Olympians Nowy Sacz versus DHC Slavia Praha. Utkání bylo živé, rychlé a dobře se uvedly obě brankářky, které svým týmům na obou stranách pochytaly nebezpečné střely.

V polovině utkání vypadal výsledek takřka vyrovnaně, ale ve druhé půli již hráčky Slavie Praha vystrčily růžky a bylo období, kdy vedly i o deset branek. Polky v závěru začaly nepříjemný stav stahovat, ale i tak byla výsledkem jednoznačná výhra Pražanek 33:26.

Odpoledne v 17.00 hodin nastoupily hráčky DHC Slavia Praha proti DHC Sokol Poruba. Pražské hráčky zvítězily těsně 24:23 (10:10).

Sobotní program byl uzavřen utkáním polských týmů SPR Olkusz a Olimpians Nowy Sacz.

V neděli dopoledne turnaj pokračuje v 11.30 utkáním mezi SPR Olkusz a DHC Slavia Praha. Ve 13,30 bude následovat  poslední utkání mezi Olimpians Nowy Sacz a DHC Sokolem Poruba.

V 15.00 hodin bude na programu slavnostní vyhlášení a předání poháru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám