Hlavní obsah

Tradiční slovenská zabijačka přilákala stovky lidí

Novinky, Zdeněk Drgáč

Druhá sobota nového roku, 12. ledna 2013, se v Hotelu Zochova chata ve slovenském městě Modra v Malých Karpatech nesla v duchu tradiční slovenské zabijačky. Celá akce spojená s vůní zabijačkových pochoutek začala v deset hodin na vnější terase hotelu.

Foto: Zdeněk Drgáč

Do plnění jitrnic se zapojili hoteloví hosté.

Článek

Na programu nechybělo ani pečení škvarků, o které návštěvníci jevili největší zájem, a vaření vývarové polévky. Podávání jitrnic, jelit a dalších výrobků, ke kterým bylo nabízeno vařené víno a hriatô, na prvním ročníku zabijačky figurovalo také.

I kvůli tomu, ale také díky lidové hudbě a soutěžím pro účastníky událost přilákala několik lidí, a to nejen z nedaleké Bratislavy. Celodenní volná zábava v hotelové restauraci a Furmanké krčmě, kterou si každý mohl vybrat podle svého vkusu, jenom podtrhla idylickou atmosféru malokarpatských hor.

Letos to není zdaleka poslední akce, která se v Hotelu Zochova chata uskuteční. Na 9. února se připravuje maškarní ples v rytmu salsy, 1. května zase hotel oslaví své 80. výročí od založení evangelickým knězem Samuelem Zochem velkolepým koncertem Michala Davida.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám