Hlavní obsah

Tradiční návštěvu Mikuláše v ústeckém krytém bazénu si patřičně užil i čertovský pomocník

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pozvání Úseku rekreačních služeb společnosti Tepvos zavítal v neděli 3. prosince do krytého bazénu v Ústí nad Orlicí tradičně Mikuláš, který je na své cestě předcházející jeho svátek. Pro všestranné naplnění zábavného programu se soutěžemi přizval anděla a náhodně jako pomocníka i čerta.

Foto: Stanislava Dvořáková

Vánočně nazdobený krytý bazén přivítal vzácného hosta - Mikuláše, patrona námořníků a dětí.

Článek

Na obláčku připlul, jíním ozdobil les a do korun stromů tisíce hvězd z nebe snes´. S takovou nadílkou se objevil Mikuláš v Ústí nad Orlicí a kouskem nebeské modři přizdobil i vodní plochu krytého plaveckého bazénu.

Jeho cestu městem však tentokrát zkřížila smutná událost. Potkal starší ženu vlekoucí dvě těžké tašky s odpadky do kontejneru. Na jeho udivený pohled jen unaveně mávla rukou s povzdechem: „To jeden mladíček s tatínkem mi sebrali vozík, asi s představou, že na Vánoce nakoupí za pět prstů.” Než dořekla, kde se vzal, tu se vzal, vedle Mikuláše satan s objemným pytlem stál a se šťastným šklebem děl: „A čert nikdy nespí!”

A tak se těšil na úlovek černé dušičky hošíka a na uhel zčernalé duše jeho tatínka a dalších jim podobných: „To bude pod kotlem v pekle teplíčko,” spokojeně si pochvaloval. Výhružně zatočil řetězem s rozhodnutím neopustit Mikuláše na jeho výpravě.

Společně pak s Mikulášem a andělem pokračoval do krytého plaveckého bazénu, na zábavné odpoledne, kde se rozhodl zpestřit soutěžní disciplíny patřičnými pekelnými úkoly.

Vedle Mikulášových převozníků a andělových zvířátek museli soutěžící zdolat čertovskou jízdu a čertovský most. Pro případ, že by se našel nějaký další zloduch přidal čert prověrku přikládání do kotle a pohled do pekelných hlubin.

Mikuláš s andělem pak kontrolovali průběh soutěží a po vyhodnocení provedení všech úkolů předávali dárkové balíčky. Této jejich nepozornosti u vodní hladiny využil čert a rychle se snažil jedno z dětí nacpat do pytle. To se však vůbec nebálo, a protože mělo navíc bílou dušičku, z nastraženého pytle snadno uteklo.

Nakonec musel Mikuláš zachraňovat samotného čerta, který by se při své horlivosti málem utopil. I zželelo se Mikuláši nešťastného sluhy pekel a dovolil mu ohřát se u vířivky, která aspoň trochu připomínala pekelný kotel.

Všichni přítomní tak poznali, že konají-li dobré skutky, tak se ani čerta bát nemusí. Čert si zase odnesl poznání, že v Ústí nad Orlicí se sice dají ulovit černé duše pod kotel, ale většinu tvoří vzorně vychované děti, jejichž rodiče jim jdou patřičným příkladem.

Reklama

Výběr článků

Načítám