Hlavní obsah

Tradiční Majáles v Plasích už chystají místní gymnazisté, hlavní kapelou bude Tleskač

Novinky, Jan Vodrážka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tradiční Majáles v Plasích na Velké louce opět připravují třídy místního gymnázia: septima a 3. ročník. Jako hlavní skupina zahraje skupina Tleskač z Plzně, mezi předkapelami budou the Pentils, Víme Svý a další. Vše začne v sobotu 11. května v 17 hodin.

Foto: Jan Vodrážka

Plakát Majálesu

Článek

Majáles v Plasích má dlouholetou tradici. Vždy jej pořádají studenti Gymnázia Plasy: buď osmiletého studia (septima), nebo čtyřletého (3. ročník), nebo obě třídy dohromady. Stejně je tomu i letos. Jde o jakousi přípravu na maturitní ples, který tyto třídy připravují na prosinec.

Plaský Majáles má dvě části: páteční školní a sobotní pro veřejnost. Školní části se účastní všechny třídy gymnázia, které chodí po Velké louce a plní různé úkoly, na konci je pak vyhlášena nejlepší třída, která získala nejvíce bodů. Bude také vyhlášen nejoblíbenější profesor/profesorka a student/studentka. Hlasovat mohou všichni studenti, kteří jsou v den, kdy pořadatelské třídy obcházejí s pozváním celé gymnázium, ve škole přítomni.

Na veřejné části se můžete těšit, že od 17 hodin zahrají čtyři předkapely: The Pentils, Víme Svý, Avidity for a AM. Poté na podium přijde hlavní kapela večera, kterou se pro dnešní rok stala skupina Tleskač z Plzně.

Dalším lákadlem mohou být majálesové svatby, které platí 24 hodin a některé páry si mohou vyzkoušet, jak by jim to spolu „klapalo". Jako i v minulých letech se může stát, že nepůjde o pár, ale například o jedince, který si vezme na den skupinu dívek, či obráceně. I takové svatby jsou v tento den povoleny.

Od začátku dubna jsou vstupenky v předprodeji - koupit je můžete u některých studentů 3. ročníku a Septimy, nebo ve školním bufetu u paní Hessové, v Míně a Jednotě v Plasích.

Více informací na oficiálním webu - www.janvodrazka.cz/majales, nebo na Facebooku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám