Hlavní obsah

Tradiční českokrumlovský závod v ploutvovém plavání se letos opět přesouvá na Lipno

Novinky, Adéla Černá

Sváteční májový den bude na Lipně patřit příznivcům vodní záchrany a plavání na otevřené vodě. Ve čtvrtek 1. května totiž na Dolní Vltavici proběhne 9. ročník Mezinárodního závodu v ploutvovém plavání Krumlovský hastrman.

Foto: Archiv MS VZS ČČK Český Krumlov

Start závodníků

Článek

Tradiční plavecká soutěž s mezinárodní účastí pořádaná českokrumlovskými vodními záchranáři ve spolupráci s agenturou Pro-Sport Český Krumlov se letos opět přesouvá z Vltavy na Lipno.

Obvyklé místo konání – park v Českém Krumlově – muselo být nahrazeno Dolno-vltavickou základnou českokrumlovských záchranářů. Ve Vltavě je velmi nízký stav vody, který by ohrožoval bezpečnost závodníků. Soutěž včetně doprovodného programu se bude konat od 14 do 18 hodin.

Podle předsedy MS VZS ČČK Český Krumlov Milana Bukáčka závod slibuje napínavý souboj nejlepších mladých českých plavců na otevřené vodě. Favority jsou Filip Toul z Pedagogické fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích a Aleš Berounský, odchovanec českokrumlovských vodních záchranářů.

Toul bude obhajovat vítězství Putovního poháru starosty města Český Krumlov pro celkově nejlepšího plavce soutěže. Berounský jej bude atakovat, jelikož je to právě on, kdo slavil úspěch na mistrovství Evropy juniorů ve vodním záchranném sportu.

„Závodu se jako obvykle zúčastní naši nejlepší plavci, kteří už několik let úspěšně reprezentují na předních evropských soutěžích v záchranném sportu,“ uvedl předseda MS VZS ČČK Český Krumlov.

Bukáček dále připomenul, že soutěžní akci doplní doprovodný program. Od 14.00 hod bude slavnostně otevřen cyklobar v komplexu hotelu Relax. Dále si návštěvníci mohou vyzkoušet první pomoc či jízdu na mořském kajaku. Pro veřejnost si vodní záchranáři připravili také instruktáž záchrany tonoucích a další ukázky z výcviku. Závodu se přijedou účastnit také hornorakouští záchranáři, kteří se svými kolegy z Českého Krumlova dlouhodobě spolupracují.

Aktivitu finančně podpořil program Ministerstva obrany ČR pro podporu sportu.

Reklama

Výběr článků

Načítám