Hlavní obsah

Toulky světem mohou být zajímavou inspirací, ukazuje nová plzeňská výstava

Novinky, Jan Kaše

Francie, Portugalsko, Vietnam, Maroko, Argentina, Chile a mnoho dalších zemí procestovala malířka, která se o své zážitky rozhodla podělit s veřejností.

Foto: Jan Kaše

Malířka Daniela Straková (vlevo)

Článek

V plzeňské galerii Visio Art byla ve čtvrtek 2. dubna zahájena výstava s názvem Obrázky z cest, na které prezentuje svou tvorbu Daniela Straková.

Její obrazy příjemně rozzářily stěny galerie. Vynikají vhodnou kombinací barev, veselostí a jsou doslova naplněny radostí ze života a pozitivním náhledem na svět.

Malířka, jak sama říká, se snaží každému obrazu vdechnout vlastní příběh. Na svých cestách maluje a především fotografuje, aby zachytila ty nejzajímavější okamžiky. Po návratu domů ihned začne tvořit. Prohlédne si pořízené fotografie, aby se znovu ponořila do úžasné atmosféry vzdálených krajin, a maluje.

A jaké země můžeme na výstavě „navštívit“? Malířka nám představuje svůj pohled nejen na přírodní krásy Chile, Argentiny či Vietnamu, ale zavede nás i do známého přístavu St. Tropez, na Sicílii, do Turecka. Ukáže nám půvabné francouzské uličky s kavárnami i romantiku portugalského pobřeží.

Daniela Straková nám přináší světlo a krásu do našeho někdy tak trochu šedivého života. Ukazuje nám místa, kam se většina z nás asi nikdy nedostane. Snaží se nám zprostředkovat své nejhezčí zážitky a pozitivně nás naladit.

Kromě překrásných obrazů můžete obdivovat i kousek živé přírody. Na zahradě galerie jsou totiž k vidění bonsaje, kterým se malířka věnuje společně se svým manželem již patnáct let.

Výstava potrvá do 30. dubna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám