Hlavní obsah

Toulavý baťoh si letos pro návštěvníky připravil cenu v podobě víkendu na farmě

Novinky, Eva Řemínková

Letní prázdniny se blíží mílovými kroky a proto je tu i Toulavý baťoh, aby malé návštěvníky nalákal do regionu Kladské pomezí. Díky němu nejen děti zábavnou formou poznávají náš region. Letos můžete vyhrát víkend na farmě, ubytování v penzionu nebo permanentky do sportovního areálu.

Foto: archiv farmy Wenet

1.cena - víkend na farmě Wenet

Článek

Cestovatelská hra baví návštěvníky už třetí rok

Toulavý baťoh už třetím rokem úspěšně provází malé návštěvníky v regionu Kladské pomezí. Letos sebou opět přináší novou ilustrovanou mapu, která je součástí oblíbené cestovatelské hry, do níž se může zapojit každý.

Soutěž jako v předchozích letech spočívá ve sběru samolepek, které získáte na celkem 24 odběrných místech regionu. Na zadní straně se pak můžete nechat inspirovat některým z tipů na výlet.

Podrobná pravidla soutěže a ucelený přehled výdejních míst naleznete na zadní straně mapy, nebo na webových stránkách.

Soutěže o ceny

Díky Toulavému baťohu navíc můžete strávit příjemný víkend na farmě. A to není žert. Každý soutěžící, který nasbírá minimálně pět samolepek, se nyní může nechat zařadit do slosování o 7 hodnotných cen.

A právě výherce první ceny získá víkend pro dva na farmě Wenet, druhou cenou je ubytování pro čtyřčlennou rodinu v penzionu Bor na jednu noc s ukázkou zdravé snídaně a třetí až sedmý výherce získá permanentku do sportovního areálu v Havlovicích.

Slosování o tyto ceny proběhne 30. září a jejich výsledky naleznete na Facebooku Kladského pomezí nebo na webových stránkách Toulavého baťohu.

Pracovní sešit Toulavého baťohu je k dostání v každém IC regionu

Po večerech na ubytování mohou malí návštěvníci poznávat region díky Pracovnímu sešitu, který je rovněž zdarma k dostání v každém informačním centru regionu. Dozvíte se z něj spoustu zajímavostí a perliček z Kladského pomezí a je také plný hádanek, doplňovaček a kvízů.

Uprostřed sešitu si můžete přečíst komiks o strašlivém loupežníkovi Lotrandovi a ze zadní strany vystřihnout malovaný pohled. Téměř v každém informačním centru je také dětem k dispozici magnetická ilustrovaná mapa regionu, díky níž si děti mohou vyzkoušet své znalosti a naplánovat výlet pro celou rodinu.

Děti si opět užijí Den s Toulavým baťohem

I letos destinační společnost pro region Kladské pomezí Branka, o.p.s. ve spolupráci s Muzeem papírových modelů v Polici nad Metují pořádá 31. července Den s Toulavým baťohem. Malé účastníky opět čeká plno her, soutěží a zábavy v prostorách muzea i v jeho bezprostředním okolí.

Nechce se inspirovat na výlet s dětmi

V neposlední řadě se díky webovým stránkám Toulavého baťohu můžete nechat inspirovat některým z více jak 70 výletů vhodných pro rodiny s dětmi v Kladském pomezí v i sousedním Polsku.

Dozvíte se také, kam vyrazit když prší a načerpat inspiraci zde mohou i páni učitelé a paní učitelky na školní výlety. Děti si zde mohou zahrát hry nebo si prohlédnout online ilustrovanou mapu regionu.

Reklama

Výběr článků

Načítám