Hlavní obsah

Toulavý autobus zavezl učitelky na Jezírko

Novinky, Pavel Ratkovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí 23. května se učitelky z vysočinských mateřských škol vydaly na exkurzi za hranice kraje Vysočina. Chaloupecký toulavý autobus měl tentokrát namířeno do Brna, přesněji řečeno na jedno z pracovišť brněnské Lipky – školského zařízení pro environmentální vzdělávání, lesní školku Jezírko.

Foto: Chaloupky o.p.s.

Učitelky si vyzkoušely výlov vodních živočichů

Článek

Dopoledne se učitelky seznámily s prostředím střediska a lektorky Kateřina Řeháková a Pavlína Horká, které provázely celou exkurzí, jim přiblížily vnitřní výukové programy.

Za krásného letního počasí pak byly účastnicím představeny i venkovní programy. Paní učitelky si například samy vyzkoušely vylovit z jezírka živočichy a podle klíče rozpoznat, o které zástupce vodní říše se jedná. Velkým zážitkem byla pro mnohé cesta mraveništěm, na kterou se účastnice mohly vydat po obědě. Jezírkovým mraveništěm může prolézat každý, kdo nemá klaustrofobické sklony. Je to totiž úzký tunel, jehož cesta se klikatí doprava, doleva, nahoru, dolů a po jehož stranách jsou po cestě rozesety vitríny o životě mravenců.

„Exkurze byla realizována v rámci projektu Mrkvička – podpora ekologické výchovy do mateřských škol kraje Vysočina a díky finanční podpoře z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR byla pro účastnice zdarma,“ upřesňuje Martina Jindřišková, členka realizačního týmu.

„Další aktivitou projektu, která je ve fázi vrcholných příprav, je prázdninový vícedenní metodický seminář, který bude veden zážitkovou formou. Akce proběhne na začátku srpna přímo na Chaloupkách,“ dodala Martina Jindřišková.

Reklama

Výběr článků

Načítám