Hlavní obsah

Tonoucího koně zachránili v Uherském Brodě hasiči

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

K záchraně koně, který v Uherském Brodě uvízl v septické jámě, vyjeli v neděli 11. listopadu dopoledne místní profesionální hasiči. Neobvyklý zásah skončil úspěšně a po několikaminutovém úsilí tonoucí zvíře z pasti vyprostili.

Foto: HZS Zlínského kraje

Kůň s pomocí hasičů boj o život vyhrál

Článek

„V deset hodin dopoledne byli přivoláni k pomoci se záchrannou koně, který utekl v nočních hodinách s dalšími koňmi. Jako jediný však došel až do prostor, kde se nachází septická jáma, do které spadl a již nebyl schopen dostat se sám ven,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

Po vyhlášení poplachu přijeli hasiči do stájí během pěti minut. V době jejich příjezdu bylo téměř celé tělo koně ponořené do obsahu jámy a ven mu trčela pouze hlava.

„Přivolaná veterinářka dala koni uklidňující léky. Jakmile byl viditelný jejich účinek, hasiči zahájili vyprošťování. Nelehké a dramatické chvilky pro koně i hasiče netrvaly naštěstí dlouho. Během několika minut zvíře dostali z jámy do bezpečí. Ihned po vytažení prohlédla koně veterinářka, která usoudila, že je v naprostém pořádku bez újmy na zdraví,“ dodala Lucie Javoříková.

Krátce po jedenácté hodině se hasiči mohli vrátit zpět na svou stanici a koně čekala po vyčerpávajícím boji o život pořádná sprcha.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám