Hlavní obsah

Tomáš Verner: Sněhurka? Nejlepší zkoušení mého života

Novinky, Adéla Majerová

Hlavní mužská postava muzikálu Sněhurka na ledě přijel do Třince na první tréninky začátkem července. Zatímco ostatní už trénovali několik dní, on nastoupil již do rozjetého vlaku.

Foto: Adéla Majerová

Tomáš Verner při zkoušce muzikálu Sněhurka na ledě

Článek

Přijel jste po sedmi dnech zkoušení. Jak se vám do nich „vplulo?“

Fantasticky. Pod taktovkou Jaro Moravčíka, který - ač není bruslař, tak byl na ledě na bruslích. Je neuvěřitelně expresivní, dokáže se vžít do role nás, bruslařů, dokáže přiblížit, jaká má být nálada, jaký má být děj, odehrávající se na ledě. Má jasnou a konkrétní představu a tu za týden vnuknul do celého souboru. Já jsem do zkoušek skočil v pátek a jako bych byl v souboru, který měsíc nacvičuje. Pro mě je to asi nejjednodušší nacvičování za celou moji kariéru, neuvěřitelně mě to baví, baví mě ten soulad pana režiséra a celého týmu dohromady.

Vzal jste mi otázku, protože mě zajímalo, jak jste po týdnu „zapadnul“ do zkoušek.

Jsou to takové spojené nádoby. Přišel jsem skoro k hotovému. Pan Moravčík si mě vzal stranou a řekl: „Tome, pojď nahoru na tribunu, podíváme se na to, já ti odvyprávím, jaký je obraz, jak si to představuju, kam se ty do toho vmísíš.“ Za dva dny práce jsme měli hotovo, teď už jen nacvičujeme a upravujeme první polovinu a pak začneme dělat druhou půlku.

Jak se vám tento muzikál jeví? Slyšela jsem nestranné ohlasy, že je od A do Z fantastický.

Neúčinkoval jsem v tolika muzikálech, abych byl na slovo vzatý, ale pro mě je to ta nejlepší spolupráce. Ten muzikál odsýpá, má skvělé písničky, vynikající texty, tam se na to někdo hodně zaměřil, moc si s tím vyhráli. Poslouchal jsem některé písničky poprvé a už jsem si je broukal sám, protože šly s tím obrazem tak dohromady. Jsem nadšený. Jsem uvnitř, v té kostře, tak potřebujeme přizvat před generálkou rodiče, aby se na to podívali a aby řekli, jestli mají stejný pocit, jako my.

A co na to říká vaše tělo?

Moje tělo na to říká, že tohle je moc náročné. Tréninky jsou hodně intenzivní, a přece jenom jsou to už čtyři roky, co jsem přestal trénovat každodenně. Teď jsem trenérem a ano, exhibiční vystoupení taky bruslím, ale ten trénink je úplně jiný. Na dvanáct hodin na ledě se těžko zvyká. Takže trpím, ale pro tenhle soubor a pro Jaro Moravčíka trpět budu rád.

V právě připravovaném muzikálu Sněhurka zažije Česká republika poprvé unikátní spojení ledové show a živé hudby. V hlavní mužské roli této pohádky se představí krasobruslař Tomáš Verner, vítěz Mistrovství Evropy 2008 a několikanásobný mistr republiky. Premiérově se příběh odehraje 5. října 2018 v Třinci a následovat bude tour po jedenácti největších městech České republiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám