Hlavní obsah

Tomáš Pekař míří letos podruhé na Nürburgring

Novinky, Josef Hora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř sedm týdnů trvala přestávka, která jezdcům Renault Cilo Cupu Bohemia začala po závodech na rakouském Red Bull Ringu. Nyní se však opět naplno rozezní motory pohárových Clií, které již o příštím víkendu zamíří na legendární Nürburgring, kde se mimo jiné pojede také další ze závodů německé vytrvalostní série VLN.

Foto: Josef Hora

Tomáš Pekař na Hockenheimringu vybojoval v deštivém závodě stříbro

Článek

Na Nürburgring se jezdci v letošní sezóně vydávají již podruhé. Poprvé se na této trati závodníci utkali v polovině května, kdy se před zaplněnou Nordschleife konal tradiční 24hodinový závod. Jezdci Clio Cupu Bohemia zde v rámci doprovodného programu absolvovali na 25kilometrové trati čtyřkolový závod, ve kterém zvítězil Marc-Uwe von Niesewand, před Dino Calcumem a Fredericem Yerlym.

Nyní však na jezdce čeká již klasický formát závodního víkendu, v jehož průběhu budou odjety 6. a 7. závod letošní sezóny. Pojede se na zkrácené verzi okruhu známé jako "Sprintstrecke Grand Prix". Tato varianta tratě měří 3629 metrů a své závody na ní jezdí také německý šampionát cestovních vozů DTM. Tato kratší varianta je mezi diváky velice oblíbená a to nejen z důvodů, že jezdci absolvují v průběhu závodu více průjezdů, ale především také proto, že se na ní nachází divácky velice atraktivní úseky nazvané Mercedes Aréna a "FIA šikana".

V pozici leadera průběžného pořadí přijede na okruh v pohoří Eifel domácí jezdec Marc-Uwe von Nisewand, který s 99 body vede tabulku průběžného hodnocení před Danielem Hadornem (90 bodů) a Dino Calcumem (86 bodů).

Aktuálně nejlepším českým jezdcem je na šestém místě Tomáš Pekař z Mělníka. Ten doposud nasbíral 59 bodů a na Nürburgring pojede s vidinou dalšího bodového zisku, což potvrdil i následujícími slovy: "Po závodech na Red Bull Ringu, jsme museli dát dohromady auto, které utrpělo nějaké ty šrámy. Navíc se nám krátce po Red Bull Ringu naskytla možnost koupit druhé auto a tak jsme v pauze řešili možný start dalšího českého jezdce v našem týmu. Toho však stále hledáme a tak uvidíme, jak to dopadne. Teď se plně již soustředím na Nürburgring, kam jedu s jasným cílem a to dokončit oba závody na předních pozicích. Tým tvrdě pracoval a tak věřím v co nejlepší výsledek."

O Tomáši Pekařovi:

28letý mělnický závodník Tomáš Pekař, přezdívaný jako Joker nebo také Pekinen, je posledním vítězem škodováckého Octavia Cupu a v letošní sezóně také jedním ze tří českých jezdců v pohárovém klání Renault Clio Cup Bohemia.

V rámci české okruhové scény pak sedlá pohárovou Škodu Octavia a nebo PEUGEOT 306 MAXI.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám