Hlavní obsah

To zase bude v Děčíně veselo, masopustní průvod vyrazí ze zoo na zámek

Novinky, Vratislav Konečný

Slogan každoroční akce, na kterou se těší nejen Děčín, ale i návštěvníci ze širokého okolí, zní: Taškařice veselé pro děti i dospělé. V tomto duchu se zdejší masopust vždy odehrával, letos tomu nebude jinak. Začíná se v sobotu o 14. hodině v zoo, končí kolem 17.30 na zámku. Návštěvníky čekají různé atrakce.

Foto: archiv zoo Děčín

tradiční koblihiáda

Článek

Tradiční koblihové soutěžení

„Budeme hledat například nejrychlejšího koblihového jedlíka. Odměníme také kuchtíky, kteří se zapojí do soutěže O nejchutnější masopustní koblihu, nebo děti, které přijdou v nějaké originální masopustní masce,“ popsala mluvčí zoo Alena Houšková.

Nejlepší maska pojede na oslovi

Vítěz poslední soutěže dostane kromě ceny také privilegium jet v čele masopustního průvodu na oslíkovi. Součástí zoologického masopustního veselí bude živá muzika, tanečky, připomínka masopustních tradic i tradiční občerstvení.

Čeká vás soud s medvědem

Do města se průvod vydá asi v 15.15 hodin. Účastníky čeká po cestě téměř desítka zajímavých zastavení, na kterých bude o zábavu postaráno.

„Průvod přibrzdíme už u Domu dětí a mládeže na Teplické ulici, kde si zazpíváme s flašinetem a požádáme zástupce radnice o povolení vstupu do města. Během cesty okoukneme zabijačkové hody, vystřelíme do Labe šíp s poselstvím zimě, ochutnáme spousty dobrot, zacvičíme si se sokoly,“ vyjmenovala mluvčí. To vše za doprovodu folklorního souboru Jirkovák a Panoptika Maxe Fische.

V cíli, na zámku, proběhne další z masopustních tradic - tzv. soud s medvědem. Nebude chybět dobrá hudba ani stánky s občerstvením.

Reklama

Výběr článků

Načítám