Hlavní obsah

Tmavomodrý festival vstupuje do dalšího ročníku

Novinky, Jiří Smutný

Jako každý rok připravilo Turistické informační centrum Brno mezinárodní setkání nevidomých a slabozrakých dětí a mládeže Tmavomodrý festival. Jedná se již o 29. ročník. Hůře vidí, ale o to bližší je jim hudba a zpěv.

Foto: Jiří Smutný

Ilustrační snímky z minulých ročníků festivalu

Článek

Pořadatelé připravili řadu vystoupení, přičemž slavnostní zahájení v Sále Břetislava Bakaly bude v pátek 11. května v 10.00 hodin. Ten den si na své přijde i veřejnost, neboť na Moravském náměstí u sochy Jošta na koni bude od 10.00 do 16.00 hodin probíhat Tmavomodrý den.

I vidící lidé si budou moci vyzkoušet, jaké překážky musejí překonávat nevidomí a slabozrací při každodenním životě. Kromě pohybu v terénu si zájemci mohou zkusit něco napsat na speciálním psacím stroji Braillovým bodovým písmem.

Nebude chybět sdružení Vodicí pes, které předvede ukázku výcviku psů. Bode možné vyzkoušet i nabídku Nevidomí maséři Brno, sdružující zkušené maséry s praxí a zdravotní licencí.

Festival se koná ve spolupráci s TyfloCentrem Brno, které zajistilo například výstavu prací zrakově postižených. V 19.00 hodin se všichni sejdou na nádvoří Staré radnice, aby si zazpívali a zatančili za doprovodu kapely Do Větru.

Jako doprovodnou akci pořádá ve dnech 12. a 13. května Středisko Teiresiás Masarykovy univerzity Brno výstavu komunikační techniky pro nevidomé Jarní Agora 2018. V pondělí 14. května se v předsálí Sálu Břetislava Bakaly uskuteční za účasti autora vernisáž výstavy fotografií Jindřicha Štreita Ruku v ruce - touha je zázrak. Výstava potrvá do 30. června.

Reklama

Výběr článků

Načítám