Hlavní obsah

Titul Ostravský dům roku 2016 odborníci udělili Atletické hale ve Vítkovicích

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V letošním roce, 23. ročníku soutěže o titul Ostravský dům roku 2016, bojovalo o přízeň poroty i veřejnosti šest přihlášených staveb, které byly dokončeny v období od 1. ledna 2015 do 31. prosince 2016. Veřejnost si také letos prostřednictvím webové ankety mohla zvolit svého favorita.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 31.5.2017 Výsledky soutěže o titul Ostravský dům roku 2016 Atletická hala.

Článek

Odborná porota posuzovala celkový dojem přihlášených staveb a architektonický výraz stavby. Dále kvalitu uspořádání a řešení jejího okolí, její zapojení do prostředí, technické provedení, přínos pro život města i skutečnost, jestli se jedná o příklad hodný následování.

Na základě posouzení jednotlivých přihlášených staveb rada statutárního města Ostravy a na základě doporučení poroty udělila titul Ostravský dům roku 2016 Atletické hale Vítkovice v Ostravě-Zábřehu.

Tato stavba nejlépe splnila stanovená kritéria. U Atletické haly Vítkovice nejde jen o stavbu, jako takovou, ale o to, kdo a jak využívá nabídku jejich vnitřních prostor. A právě vnitřní prostory haly nabízejí všem věkovým kategoriím smysluplný, cílevědomý a dlouhodobý rozvoj těla i duše od těch nejmenších krůčků, poskoků, skoků, přeskoků a běhů až po špičkové mistrovské výkony.

Odměnu rada města schválila pro Vědeckotechnický park 4 MEDi - Corporate Biotech Park For Medical Innovations Ostrava. Budova sídlí v areálu Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

„V této budově je umístěn vědeckotechnický park zabývající se vědou a výzkumem v oblasti biomedicíny. Jedná se o buňky, kmenové buňky, různé preparáty, které se snažíme dávat do klinických studií a následně ve spolupráci se Státním ústavem pro kontrolu léčiv uplatňovat v praxi,” informoval o činnosti parku Jakub Slavík, správce budov.   

Čestná uznání bez finančního ohodnocení byly uděleny těmto stavbám:

Celková rekonstrukce bytového domu s přístavbou výtahu na ulici Přívozské 1628/36 v Moravské Ostravě. Hala s administrativní části fy ROPER Engineering s.r.o. na ulici Výstavní 3374/40a v Moravské Ostravě a ANTRACIT HOUSE na ulici Lihovarské 689//40A v Ostravě-Kunčičkách.

„O finančních odměnách pro vítěze ve výši 300 tisíc korun a pro druhé vyhodnocené dílo ve výši 150 tisíc korun rozhodnou na svém červnovém zasedání ostravští zastupitelé. Slavnostní vyhodnocení soutěže s předáním plakety, diplomů a šeků se uskuteční v pátek 23. června od 10.00 hodin v budově radnice města,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

O vítězi letošního ročníku rozhodovala také veřejnost prostřednictvím webové ankety:

Téměř 800 hlasů rozhodlo o tom, že Ostravským domem roku 2016 - s cenou veřejnosti - se stal s 385 hlasy 4MEDi - Corporate Biotech Park For Medical Innovations Ostrava v Ostravě-Porubě.

Na druhém místě se s 242 hlasy umístila Atletická hala Vítkovice a třetí příčku obsadila s 58 hlasy stavba ANTRACIT HOUSE v Ostravě-Kunčičkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám