Hlavní obsah

Tisíce modelů vláčků na výstavě v Pečkách

Novinky, Michal Jirásek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pečecký modelářský klub již tradičně pořádá na konci května největší výstavu vláčků v republice. Tři plné tovární haly plné mašinek a dalších modelů v provozu.

Foto: Michal Jirásek

Pečky

Článek

Hlavním dnem bude jako již tradičně sobota 27. května od 9:00 hodin, kdy bude pro návštěvníky výstavy připravená bohatá prezentace na třiceti modelových kolejištích, a to od nejmenších rozchodu kolejí 3 mm až po velké parní a dieselové zahradní rozchodu 300 mm, které děti i rodiče povozí.

Velkou atrakcí je možnost svést se v kabině skutečné motorové lokomotivy na místní tovární vlečce kolem výstavy vláčků.

Pro milovníky skutečné železnice bude po celý víkend možnost svést se po místní malebné lokálkové trati kolem potoka Výrovky, z Peček do Plaňan jedním z historických vozidel spřáteleného klubu Posázavský Pacifik v dobových barvách dob ČSD.

Na výstavě železničních modelů si můžete také vyzkoušet řadu připravených workshopů pro malé i velké návštěvníky a zhlédnout prezentace českých i zahraničních výrobců doplňků a modelů. Ti již tradičně na této velké výstavě prezentují i své letošní novinky.

Letošní pozvání Pečeckého klubu opět přijaly mj. spřátelené modelářské kluby z Kolína, Hradce Králové, Trutnova, Jičína, Jaroměře, České Skalice, Kladna, Dvora Králové nad Labem a Zásmuk.

Návštěvníci se mohou těšit na modelové ztvárnění kolejišť z dob ČSD, ČD, Švýcarských alpských železnic, funkční lanovku, kolejiště se střídáním dne a noci, zvukové - kouřové a jiné efekty modelových vláčků, jezdící autíčka po kolejištích, pohybující se figurky, vláčky Merkur, hry s železniční tematikou atd.

Letošní novinkou bude prezentace dálkově řízených modelů kamionů, zemědělské techniky a stavebních strojů v měřítku 1:14 na venkovní ploše areálu klubovny.

Souběžně s výstavou vláčků bude v Pečkách probíhat bohatý program pro celou rodinu: nabídne výstavu hasičské techniky, piráty na místním rybníce Benešák, hudebně zábavný program s vystoupení skupiny Telegraf, Aleš Brichta a AB band, Alkehol, Limetal, aj...

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám