Hlavní obsah

Tisíce lidí slavily s Českou televizí, na prohlídky se čekalo i několik hodin

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K oslavám 60. výročí vzniku televizního vysílání patřil v sobotu i Den otevřených dveří v centrále České televize na Kavčích horách nebo v regionálních studiích v Brně a Ostravě. Lidé si kromě prohlídky studií mohli dopřát i venkovní doprovodný program.

Foto: Milan Haluška

Den otevřených dveří České televize v Ostravě

Článek

V centrále České televize na Kavčích horách si lidé prohlédli celkem tři prohlídkové trasy, z nichž jedna byla bezbariérová. K vidění byl například přenosový vůz, nechyběly autogramiády, dětský internetový koutek, dekorace různých studií nebo seznámení se zpravodajským velínem. 

V doprovodném programu vystoupil Václav Chaloupek s medvědy, Jaroslav Uhlíř, Miro Žbirka a další vzácní hosté.

Otevřena byla i studia v Brně a Ostravě

Bohatý program byl připraven i v brněnském studiu. Lidé si prohlíželi kostymérny, maskérny, různé dekorace z pořadů, prohlédli si také historickou a moderní televizní techniku, seznámili se s moderátory pořadu Dobré ráno a Události v regionech. Ani zde nechyběly autogramiády. Podpisy rozdávali herci z pohádky Šťastný smolař.

Studio v Ostravě nabídlo prohlídku střižen, odbavovacího pracoviště, televizních studíí nebo zpravodajského newsroomu. K vidění byly také kostýmy z pohádek, které ostravské studio natočilo. Před budovou se pak podepisovali herci, například Martin Dejdar nebo Tomáš Kočko. I zde byl připraven přenosový vůz, který se využívá při velkých sportovních nebo kulturních akcích. Zvládne totiž nabírat obraz až osmi kamer. Děti zaujal i Balancovník známý především ze soutěžního pořadu Bludiště.

Na prohlídky čekali lidé i několik hodin, jelikož kapacita menších studií, jako například v Ostravě byla omezená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám