Hlavní obsah

Tisíce bublinek letělo při Ostravské muzejní noci vstříc nebi s tajnými přáníčky

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stovky lidí vypustilo bubliny z bublifuků při zahájení festivalu Ostravská muzejní noc 2016 v sobotu 11. června. Zahájení se konalo před Novou radnicí na Prokešově náměstí za přítomnosti primátora města Ostravy Tomáše Macury, ředitelky Ostravského Muzea Jiřiny Kábrtové a ředitele GVUO Jiřího Jůzy.

Foto: Josef Zajíc

Ostravská muzejní noc 2016. 11. června 2016

Článek

Festival Ostravská muzejní noc 2016 se vydařil. Na Prokešově náměstí v Ostravě se v sobotu v 18.00 hodin uskutečnilo slavnostní zahájení.

Občané spolu s představiteli města fouknutím do bublifuků vypustili do éteru a k nebi tisíce bublinek. Každá, aspoň tu chviličku, než se proměnila v mýdlovou vodu, nesla přáníčko každého jednotlivce.

Po zahájení se lidé rozešli do 33  institucí, které se festivalu Ostravská muzejní noc 2016 zúčastnily. „Nabito, jako tradičně, bylo na Magistrátu města Ostravy. Nejvíce byly navštíveny reprezentační prostory. Do těch od 18 do 24 hodin zavítalo přes 600 zájemců. Na nejvyšší místo Nové radnice - radniční věž (85 metrů vysokou) vyjelo 433 lidí,” informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Přes zamračené počasí, kdy i trochu sprchlo, se ostravské ulice zaplnily lidmi, kteří navštěvovali vybrané instituce a jejich programy, velmi dobře se orientovali  pomocí informační brožurky. Hojně využívali městskou hromadnou dopravu, která byla na čtyřech linkách zdarma. Pomocí autobusů MHD se tak zájemci ze zastávky Výstaviště  dostali i do vzdálenějších míst města Ostravy.

Přes tisíc lidí navštívilo Český rozhlas Ostrava. Návštěvníci prošli studii, mohli si nahrát svůj hlas a ti předem i registrovaní byli účastni nahrávání rozhlasové hry.

Atraktivní byly zhruba 30minutové koncerty Rozhlasového Big Bandu Gustava Broma pod vedením dirigenta a vedoucího souboru Vlado Valoviče, se kterým zpíval Martin Chodúr.

Jednotlivými institucemi, které se festivalu Ostravská muzejní noc 2016 zúčastnily, prošlo téměř 27 500 účastníků.

„Cílem festivalu bylo nabídnout veřejnosti ochutnávku toho, čemu se ve svých organizacích věnují, a zpřístupnit to dětem i dospělým tak, aby měli zájem se do těchto zařízení vracet i během celého roku. Až dosud jsme se snažily o to, aby byl festival každý rok v něčem ozvláštněný. Nechceme, aby se festival stal stereotypním a tak nám nezbude nic jiného, než se pustit do usilovného přemýšlení o tom, co jsme schopny v příštích letech ještě zdokonalit nebo změnit,” konstatovaly hlavní koordinátorky festivalu Jana Šrubařová a Andrea Węglarzyová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám