Hlavní obsah

Tip na víkend plný muziky a pohody aneb FolKaliště potřetí

Novinky, Lucia Nováková

Pokud ještě nemáte program na víkend, přijeďte se podívat na Chalupu Na Bělici, ležící kousek od Kaliště u Humpolce. V pátek a sobotu 7. a 8. června se tu koná již třetí ročník folkového festivalu FolKaliště. V pátek program začíná v 18.30, v sobotu pak pokračuje od 14.00 hodin.

Foto: Lucia Nováková

Robert Křesťan a Druhá tráva při vystoupení na Vánočních prázdninách v Telči

Článek

Koho uvidíte a uslyšíte?

V pátek vystoupí moravičanský A.M.Úlet, písničkář z Klášterce nad Ohří Pepa Štross, který bude celý večer i moderovat, takže si jistě vyslechnete přehršel zážitků s jeho četným potomstvem. Kapela Passage vám představí kromě hezkých písniček i pana a paní Klupkovy. Přijedou neúnavní propagátoři projektu Folk žije! - pardubická kapela Marien. A vše završí folková legenda Spirituál Kvintet, vystupující už neuvěřitelných 53 let.

Sobota nabídne také spoustu dobré muziky. Zahájí Noaco z Litovle, přijedou i zahraniční návštěvníci - bratislavské Rolničky. Tři dámy s krásnými hlasy a vtipnými texty, toť Přelet M.S. Z brněnské líhně uvidíte a uslyšíte Pocity, Falešná karta z Nového Města na Moravě vás naladí na trampskou notu. Jedním z vrcholů večera bude i v Americe známý Robert Křesťan s Druhou trávou. Pardubice tento večer reprezentují Pouta. Po nich následuje Devítka, jejíž členové, manželé Brožovi, budou sobotní program také uvádět, a pokud realizují nápad, který jsem zaslechla, opravdu se pořádně usaďte, ať smíchy nepadáte z laviček. Vše završí oslavenci - českobudějovické kapele Nezmaři je letos 35 let. 

Prozpívané noci

Program sice oficiálně skončí, ale zábava rozhodně ne, po oba večery je plánován táborák, u kterého se dá sedět a zpívat až do rána. Hrají amatéři i profesionálové, může se přidat, kdo chce a běžně si spolu zabrnkají a zanotují diváci s kapelami.

A co děti?

Pro ty je také vždy připraven doplňkový program na dobu, kdy už je nebaví sedět v hledišti a poslouchat. Pravidelně se na místě vyskytuje trampolína či možnost projížďky na koních zdarma. Letošní novinkou má být lanová dráha, kterou si mohou vyzkoušet i dospělí.

Zázemí

Stanování je v ceně vstupenky a přímo v areálu s výhledem na pódium. Občerstvit se můžete v několika stáncích, vaří zde dobře a rozhodně čekejte víc, než jen běžné buřty či bramborák. A jelikož festival je známý svou přátelskou atmosférou a nejsou zde žádné kovové ohrady, možná budete stát ve frontě na pivko přímo za svou oblíbenou hvězdou z pódia.

Počasí sice slíbit na sto procent nelze, ale věříme, že bude více sluníčka než přeháněk a všichni si to užijeme. Přijeďte a uvidíte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám