Hlavní obsah

Tip na rodinný výlet: Hasičské muzeum na hradě Vildštejn ve Skalné

Novinky, Ivan Utěkal

V areálu nejstaršího vodního hradu v Čechách - Vildštejnu - si můžete prohlédnout muzeum hasičské historické techniky (největší v Karlovarském kraji), dále mini zoo, sklepení muzea hradu s jeho historií a exponáty, rytířský velký sál, královský sál, hradní středověkou hodovnu, nocležnu...

Foto: Ivan Utěkal

Nejstarší vodní hrad v České Republice se nachází na kamenném ostrohu nad potokem Sázek ve městě Skalná.Byl vybudován v letech 1166-1225.

Článek

Navštívíte unikátní v Karlovarském Kraji největší hasičské historické muzeum, které se nachází v prostorách nejstaršího vodního hradu v České Republice. Hrad Vildštejn se nalézá na kamenném ostrohu nad potokem Sázek ve Skalné. Majitel hradu, pan Miroslav Pumr, který byl v nedávné době pasován na rytíře, propůjčil prostory hradu místní organizaci dobrovolných hasičů. S pomocí při prohlídce a výkladu v muzeu vypomáhá i hasička SDH Skalná paní Slavomila Šemrová. Otevírací doba od 11-18 hodin (duben-říjen).

Ve sklepních prostorách hradu je i hradní muzeum ukazující jeho historii, vykopávky a skutečné ostatky bílé paní hradu Vildštejn. Dále je možné navštívit Královský sál určený k pořádání svatebních hostin, konferencí, seminářů, rautů...

V Rytířském sále je středověká hodovna, kde hosté a pocestný v historickém stylu hodují bohatou kuchyni a rytířská menu i s obsluhou hradní družiny.

Na nádvoří hradu naproti nocležně a vedle šibenice je vybudované mini zoo. Zde je k vidění jak domácí, tak divoká zvěř. Dále v těchto prostorách se pod šibenicí odehrávají slavnostní svatební obřady a první novomanželské sliby i polibky před hradní družinou.

Otevřeno je každý den od 11.00-22.00 hodin. Navštivte náš hrad ve Skalné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám