Hlavní obsah

THA BACKWARDS zahájili Turné 20 let! v Praze

Novinky, Viera Žiaková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úctyhodných dvacet let úspěšného působení na hudební scéně oslaví známá košická Beatles revivalová kapela THE BACKWARDS také svým podzimním Turné 20 let! To začalo tento týden, prvním koncertem v pražském Clubu Roxy.

Foto: Viera Žiaková
Článek

Kapela je jedním z nejlepších Beatles revivalů na světě. Největším úspěchem čtveřice je dvojnásobné vítězství na prestižním Beatlefestu v New Yorku v letech 1998 a 2003. Účinkovali také v hudebně - zábavných pořadech všech našich i slovenských televizí.

Své hudební vzory s úspěchem ztvárnili v muzikálových a hudebně-dramatických projektech na scénách Divadla Spirála v Praze, Nové scény v Bratislavě a Národního divadla moravskoslezského v Ostravě. V srpnu roku 2007 kapela dobyla další metu - několikrát vystoupila v Liverpoolu ve slavném Cavern clubu, kolébce Beatles.

Hráli také v rádiu BBC Merseyside jako předkapela legendy rock and rollu Little Richarda, navštívili místa spojená s historií Beatles a potkali se s lidmi, kteří pamatují éru největší a nejslavnější legendy v dějinách světové popmusic. Kromě několika turné po USA se již každoroční tradicí stalo podzimní turné po České republice, stejně tomu bude i letos.

The Backwards přistupují k hudbě Beatles s respektem, úctou a snahou nejen o kopírování hudebních postupů svých slavných vzorů. Nadchnou dokonalým zvukem, neméně důležitý je pro ně také image, look, souhra a produkce, vedoucí k výsledku, který přesvědčí i nejkritičtějšího fanouška.

Kapela v rámci své Tour 20 let! vystoupí s hudebně-vizuální show BEATLES LEGENDS, která mapuje celé období tvorby legendárních Beatles - čtyři kostýmové převleky ve 2,5 hodinové show. Mimo známých a osvědčených hitů z raného období "Beatlemánie", kapela ve 2. části zahraje skladby z alb Rubber Soul a Revolver. Ve třetí části diváci uslyší hity z alb Sgt. Pepper´s a Magical Mystery Tour a nakonec písně z období „Abbey Road“ (Let It Be, Hey Jude, Something, Here Comes The Sun, Ob-la-di Ob-la-da, atd.).

21. 10. Česká Lípa    

22.10. Jablonec nad Nisou

29. 10. Hradec Králové      

3.11. Přerov

25.11. Svitavy

27.11. Praha

 9. 12. Brno

27. 12. Jeseník

31. 1. Plzeň

Reklama

Výběr článků

Načítám