Hlavní obsah

Těrlicko hostilo orientační běžce

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na náměstí v obci Těrlicko u Havířova se v sobotu 26. ledna sešli orientační běžci z Moravskoslezského kraje a Polska na další akci Slezské zimní ligy v orientačním běhu. Pořadatelé ze sportovního klubu free.lepus.cz pro účastníky připravili prodloužený sprint v obci a jejím okolí.

Foto: Josef Zajíc

Orientační běh projektu Lepus Cup 2013. Závodníci museli překonávat kopcovitý terén v místním lesíku Těrlicka. 26.1.2013

Článek

Mrazivé počasí a krásné prostředí obce Těrlicko přivítalo stovku zájemců, kteří se přihlásili na pátý závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu.

Start a cíl byl u obecního domu. Trať závodu vedla přímo v obci a v okolním lesíku podle mapy 1 : 4000. V polovině trati závodníky čekala na místním hřišti sprintérská vložka, při níž si průchod kontrolami razili elektronickými čidly SportIdnet, aby pak opět vyběhli do obce a jejího okolí. Cíl byl na náměstí. Závodníci se museli v lesíku, na poli a na hřišti prodírat hlubokým sněhem, což učinilo závod náročnějším, než se čekalo.

Po doběhu všech závodníků proběhlo vyhodnocení nejlepších v šesti vyhlášených kategoriích. Ti byli odměněni velmi pěknými cenami, které poskytla společnost GLOBUS ČR, k. p. a Svět techniky Ostrava. Partnerem akce bylo sdružení Dolní oblast Vítkovice, které závodníky pozvalo na odpolední akci RWE City Cross Sprint 2013 v běhu na lyžích.

Na prvních místech se většinou objevovali dobře připravení závodníci z Polska. V kategorii žen skupiny DA zvítězila Izabela Kasza z Polska stejně jako Tomasz Jurczyk v kategorii HA. Lenka Švidrnochová z SKOB Ostrava obsadila první místo ve skupině BD a Wojarski Krysztof z Polska v kategorii HB. Skupinu C vyhrála v ženách Krysia Mastela a v mužích Jan Byrczek. Oba z Polska.

Na šestý závod Slezské zimní ligy v orientačním běhu pozve zájemce 16. února polský oddíl Czyzowice-Leśniczówka. Uskuteční se závod v klasickém orientačním běhu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám