Hlavní obsah

Tereza Kerndlová, Felix Slováček, Láďa Kerndl zpívali a hráli, Miloš Zeman odpovídal na otázky

Novinky, Josef Zajíc

Pódium na Masarykově náměstí v Ostravě bylo v pondělí 17. prosince od 16 hodin obleženo náhodnými návštěvníky, kteří se dozvěděli, že vystoupí známí umělci a promluví Miloš Zeman.

Foto: Josef Zajíc

Na Masyrykově náměstí v Ostravě zazpívala Tereza Kerndlová. 17.12.2012

Článek

Tak se i stalo. Setkání začal svými swingovými písněmi ze známých filmů populární zpěvák Láďa Kerndl, který rád zavzpomínal na chvíle strávené v Ostravě a v Havířově.

Po jeho vystoupení několik vět řekl Miloš Zeman a uvedl na pódium vynikajícího jazzmana, hudebníka, dirigenta a virtuóza ve hře na saxofon a klarinet Felixe Slováčka. Jeho vystoupení bylo bravurní a lidé tleskali.

Pak přišel opět Miloš Zeman a odpověděl na deset otázek. Aby dodal občanům odvahu, řekl: "Nejsou hloupé otázky, ale jsou hloupé odpovědi."

Jednoho z tazatelů zajímalo, jak se Miloš Zeman dívá na přeběhlictví poslanců z jedné politické strany do jiné v průběhu volebního období. Zeman tyto praktiky ostře odsoudil. Navrhuje, aby byl vydán zákon, který by umožňoval voličům takovéhoto poslance či poslankyni odvolat.

Především starší lidé si postěžovali, jak s nimi dnes jednají majitelé bývalých hornických bytů. Zvedají nájmy a již je hodně těch, kteří se museli z bytů, kde bydleli mnoho, let odstěhovat, protože nemají na nájem. 

Na otázku, proč by souhlasil s bombardováním jaderných zařízení v Iráku, když ví, že by byli postižení i civilisté, Zeman odpověděl, že by souhlasil s preventivním úderem právě na toto zařízení, protože je zde nebezpečí pro okolní státy.

Blok uzavřela, jak Zeman konstatoval, "třešnička na dortu" - zpěvačka Tereza Kerndlová, která zazpívala písně ze svého repertoáru.

Lidé se poté postupně rozcházeli a Miloš Zeman podepisoval fotografie, deníčky, památníky i listy papíru.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám