Hlavní obsah

Téměř 450 lidí se poradilo v Centru ústní hygieny na jeho zastávce v Olomouci

Novinky, Gabriela Středová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř 450 lidí navštívilo mobilní Centrum ústní hygieny na jeho zastávce v Olomouci a poradilo se s problémy se snímatelnými zubními náhradami. Nejčastěji se přitom návštěvníci ptali, co se špatně držícím umělým chrupem. Speciálně upravený kamion byl na olomouckém výstavišti od 16. do 18. srpna.

Foto: Gabriela Středová

Hosteska a dentální hygienistka při rozhovorech s návštěvníky Centra ústní hygieny.

Článek

Na zastávku Centra ústní hygieny v Olomouci navazuje speciální hlídka, která vyjíždí do menších měst a obcí v Olomouckém a Zlínském kraji. Posádka bezplatně radí, tak jako odborníci v Centru ústní hygieny, každému, kdo má snímatelnou zubní náhradu. Až do konce srpna navštíví více než dvacítku měst a obcí v obou regionech.

A jak vypadá provoz v Centru ústní hygieny? V hlavní edukační místnosti školené hostesky názorně předvádějí, jak se správně starat o zubní náhrady, jak používat prostředky péče o náhrady, správné nanášení fixačního a těsnicího krému, používání čisticích tablet a odpovídají také na dotazy návštěvníků Centra. Diskrétní zóna je vyhrazena pro bezplatné individuální konzultace s dentální hygienistkou. Otevírací doba centra je vždy od 9 do 17 hodin.

 V České republice žije asi 1,4 milionu lidí se snímatelnou zubní náhradou, což je asi šestina populace. Podle dosavadních zjištění z Centra ústní hygieny, které je v provozu již čtvrtým rokem, lidé s umělým chrupem často podceňují správnou péči o ústní dutinu, zanedbávají preventivní prohlídky u zubařů a poměrně málo používají speciální prostředky péče o zubní náhrady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám