Hlavní obsah

Téměř 3000 prvňáčků zasedne v pondělí do školních lavic ostravských škol

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Více než 22 tisíc ostravských dětí zasedne po prázdninách do školních lavic v celkem 57 ostravských základních školách. Mezi nimi téměř 3000 prvňáčku, o zhruba 100 méně než v loňském roce.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 3.9.2017 Prvňáčci se chystají do školy. Ilustrační foto ze zápisu.

Článek

V období prázdnin probíhaly opravy školních areálů, odborných učeben, malovalo se, obnovoval se nábytek, rekonstuovala se hřiště a nakupovaly se nové moderní interaktivní školní pomůcky.

Dětem z ostravských základních škol zaplatí město z rozpočtu například plavecké kurzy v rámci povinného školního plavání, umožní zapojit žáky do bilingvní výuky, podpoří rozvoj popularizace vědy a techniky prostřednictvím interaktivních programů, stejně jako ozdravné pobyty dětí v obdobích podzimní a jarní inverze.

"Prvňáčky v rámci jejich prvního školního dne navštíví v podělí 4. září na školálch v regionu Ostravy představitelé Magistrátu města Ostravy:

ZŠ Ostrava - Peřkovice, Hlučínská 136, Petřkovice. Zahájení školního roku, uvítání prvňáčků tříd 1.A a 1.B v 8,00. Slavnostní otevření školní tělocvičny v 9,00 hodin. Zúčastní se primátor Tomáš Macura.

ZŠ Slezská Ostrava, Bohumínská 72, Slezská Ostrava. Zahájení školního roku, uvítání prvňáčků v 7,50 hodin. Účast náměsteka primátora Vladimíra Cigánka.

ZŠ Gajdošova 9, Moravská Ostrava a Přívoz. Zahájení školního roku, přivítání prvňáčků v 8,00 hodin. Účast náměstka primátora Radima Babince, " informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí Magistrátu města Ostravy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám