Hlavní obsah

Tátova volha přiveze do Dobrušky režiséra Jiřího Vejdělka

Novinky, Dana Ehlová

Výjimečnou příležitost setkání s Jiřím Vejdělkem, režisérem snímku Tátova volha, nejúspěšnějšího filmu druhého březnového víkendu v našich kinech, budou mít filmoví fanoušci v Dobrušce v neděli 18. března, tedy deset dní po premiéře, která se symbolicky odehrála na Mezinárodní den žen.

Foto: CinemArt (archiv)

Z nového filmu Jiřího Vejdělka Tátova volha.

Článek

Tátova volha přilákala během uplynulého víkendu do českých kin 82 921 diváků a Jiří Vejdělek opět potvrdil pozici hitmakera, kterou si už v minulosti vydobyl filmy Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení nebo Muži v naději.

O čem tedy Tátova volha vypráví? Sám režisér film charakterizoval jako emotivní, napínavou, zábavnou jízdu se skvělými hereckými výkony.

Je to příběh Evy (Eliška Balzerová) a její dcery Terezy (Tatiana Vilhelmová), které po smrti jejich manžela a otce najdou v jeho saku ukrytou dětskou kresbu, jež naznačuje, že by mohl mít nemanželského syna.

Eva je rozhodnutá nečekané odhalení velkoryse ignorovat, ale Tereze se vlastní život sype pod rukama, a tak se k přízraku nevlastního bratra upne. Opráší proto otcův milovaný vůz – veterána Volhu GAZ 21 s oblibou nazývanou Carevna a společně se vydají na cestu po jeho někdejších milenkách (Vilma Cibulková, Eva Holubová, Hana Maciuchová) a přátel (Boleslav Polívka, Emília Vášáryová), aby odhalily tajemství. A to bude více než překvapivé.

Třešničkou na filmovém dortu se pro diváky, kteří v neděli 18. března přijdou v 17.30 hodin do kina v Dobrušce, stane možnost osobního setkání s Jiřím Vejdělkem, jenž se podílel i na scénáři filmu. Oblíbený a úspěšný režisér se na podiu před filmovým plátnem objeví vzápětí po skončení podvečerní projekce, stejnou příležitost dostanou také návštěvníci před zahájením večerního promítání.

Lákavou pozvánkou do hlediště může být i vyjádření Jiřího Vejdělka k námětu Tátovy volhy: „Zdá se, že točit ženské osudy je mým osudem,“ řekl a dodal: „Tátova volha mi dávala vábivou možnost obklopit se na celé týdny krásnými a talentovanými dámami. Tomu jsem nemohl odolat.“

Reklama

Výběr článků

Načítám