Hlavní obsah

Tatínkové, s vámi nás baví svět, mohli prohlásit mladí rybáři

Novinky, Miroslav Pejčoch

Po vzoru slavné české komedie se rozhodla skupina přátel z Tábora provést expedici se svými dětmi a připravili pro ně rybářský závod na sportovním rybníku ve Rpetech. V sobotu 11. června začal dvoudenní závod, kterého se mohli zúčastnit děti do patnácti let se svými otci.

Foto: Miroslav Pejčoch

Účastníci závodu.

Článek

Vše zorganizoval Miloš Martinů z Tábora. Děti chytali kapry a tatínkové pouze zajišťovali servis, u mladších dětí nahazovali a sekali, ale ostatní bylo na dětských závodnících.

Klání to bylo se vším všudy, kapři brali a tak děti se plně soustředily na svůj výkon. Kriteria byla vypsána jednoduchá, kdo nachytá nejvíce ryb, vítězí.

První den byl ukončen v 18 hod a o hladové účastníky se postaral Jiří Martinů. Druhý den se pokračovalo krátce. Pro nepřízeň počasí byl závod předčasně ukončen a vyhodnocen.

Nejvíce ryb nachytal a pohár obdržel Jiří Martinů ml. a určitě v mateřské školce v Čelkovicích netuší, jakého šampióna tam mají. Chytil totiž šestnáct kaprů. Druhá Verunka Brychtová chytila čtrnáct kusů a třetí Verunka Martinů dvanáct. To, že mateřská školka v Čelkovicích je skutečnou líhní rybářských talentů, prokázal čtvrtým místem Nikola Chovančík, nejmladší účastník závodu.

Všechny děti dostali čokoládové medaile a sladké ceny od sponzora firmy Maresi. Závod to byl vydařený, ale o výsledky příliš - alespoň dospělým - nešlo. Nejdůležitější na celé akci bylo to, jak fantastický víkend prožili otci se svými ratolestmi.   

Reklama

Výběr článků

Načítám