Hlavní obsah

Tanečníci z Hustopečí mají další důvod k oslavě

Novinky, Věra Komoňová, Mgr.

V pátek se tanečníci TS Lady Stars (LS), která pracuje při Gymnáziu T. G. Masaryka v Hustopečích, dověděli skvělou zprávu - jejich projekt s názvem Role zdravého životního stylu v životě mladého člověka - tanečníka byl podpořen.

Foto: Věra Komoňová, Mgr.

Taneční skupina LS (Lady Stars) HUstopeče

Článek

TS LS získala grant ve výši skoro 27 tisíc eur na projekt neformálního vzdělávání s tanečním studiem ve Finsku. Severská země, která je pro Středoevropany docela nepoznanou scenérií, země lesů a tisíců jezer a ostrovů bude další navštívenou destinací v projektech EU Erasmus+.

V plánu je také pozvat Finy do Hustopečí a prohloubit tak nejen taneční spolupráci.

Letošní soutěžní sezónu zahájila TS LS minulý týden v Jindřichově Hradci, a to prestižní taneční soutěží Evropa 2 – Taneční skupina roku a přivezla dvě zlaté medaile a vybojovala čtyři postupy.

Choreografie Dance School Exhibition s tématem známé zkázy Titaniku a pompomová formace mladších tanečníků Popelka přivezla v sobotu z Jindřichova Hradce ocenění nejvyšší – 2 zlaté medaile. Další dvě choreografie – hip hop starší skupiny a choreografie Malý princ se ve velké konkurenci  i pražských a brněnských tanečních studií umístily na 4. místě. Všechny choreografie postoupily dál na letos přeplněné soutěži, která každý rok posílá tančit nejlepší tanečníky a choreografy za moře. Letos půjde o srpnový pobyt v New Yorku.

Tanečníci LS soutěží v hip hopu teprve druhý rok a uspět v takové konkurenci desítky let existujících tanečních studií nebylo vůbec jednoduché. Přesto do postupového finále pěti skupin postoupili tanečníci LS ze třetího místa, což bylo pro všechny velkým překvapením.  

TS LS se těší na další soutěže TSR i IFMS a  také na spolupráci s  finským tanečním studiem v oblasti neformálního vzdělávání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám