Hlavní obsah

Taneční neděle v Mladé Boleslavi

Novinky, Eva Shareefa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní odpoledne v Mladé Boleslavi se po vydatné spršce neslo v duchu tanečních rytmů z Indie, Orientu, Španělska i Francie. Mladoboleslavská taneční škola Shareefa a její hosté tančili a bubnovali, co se celý rok pilně učili.

Foto: Eva Shareefa

Defile

Článek

Čtyřicet mladoboleslavských tanečnic, 7 bubenic a 30 hostujících tanečnic. Takové je skóre vystupujících tanečnic, které se věnují orientálním břišním tancům, flamenku, indickému tanci či kabaretním tancům flirt dance. A nebo se věnují tančení v rytmu bubnů, kdy tanečnice reaguje akcenty a shimmy, izolacemi na jednotlivé rytmy bubenic. Drum solo je označováno za královskou disciplínu břišních tanců, při kterém je třeba mít natrénované svaly i uši a reagovat vždy na živou hudbu. 

Takto pestrý program si připravily tanečnice a bubenice, které v Mladé Boleslavi netančily a nehrály poprvé. Klubová show bývá vždy k ukončení tanečního roku a má v Mladé Boleslavi díky škole Shareefa svou tradici. Nově a prvně však v tanečnice tančily a bubenice hrály v klubu Fénix, kde byly velmi spokojené s tanečním parketem. Diváci ocenili půvab hlediště ze všech 4 stran okolo parketu.  

Tanec s vějíři a kastanětami, hedvábné vějíře, pop orient, svítící křídla, to vše mohli diváci v neděli ocenit v podání Belly Kids, Flamenco Al Norte, institutu Regenerace, TS Naila. Ale ocenili velice i tradice a tradiční formy beledi, shaabi, a folklorní tanec saidi s hůlkou z Egypta zatančili dámy z Mladé Boleslavi a z Košťálova. 

Kabaretní blok jazzu, charlestonu a tanců flirt dance cabaret si připravily dámy z mladoboleslavké skupiny. Skupina nese francouzský název Les Chats de cabaret (v překladu kabaretní kočky). Kankán zatančily naopak šarmantní kočky, čímž je lehce naznačen i věk studentek tance, které mohou být od 15 do 60 let. Protože máte-li rádi pohyb a tanec, není váš věk ani váha překážkou.

Flamenko orient čili taneční mix orientálního břišního tance a flamenka, jenž se mísil právě v Andalusii, zatančily dámy z jabloneckého studia tance Naila, i mladoboleslavské tanečnice skupiny Layla Shareefa. 

Na závěr show obdržely certifikát dětské, dívčí i dospělé studentky školy Shareefa z Mladé Boleslavi a Mnichova Hradiště. A pamětní list si odvážely skvělé hostující tanečnice z Prahy, Koštálova, Semil, Jablonce nad Nisou. Tanečnice tak uzavřely svůj taneční školní rok a mohou se těšit na léto a prázdniny.

Pro pokročilejší studentky tance školy Shareefa však prázdniny v pravém slova nicnedělání či změny tanečního režimu nezačínají. Pokročilé tanečnice navštěvují i semináře a letní lekce tance. A přes léto vystupují na různých jarmarcích, slavnostech, svatbách, festivalech a možná tam se s nimi i vy setkáte.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám