Hlavní obsah

Talentovaný stolní tenista Michal Mít opouští SKST Teplice

Novinky, Milan Řehák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech nádherných a velice úspěšných sezónách v SKST Teplic, opouští Michal Mít, mládežnická hvězda Ústeckého kraje, svůj oddíl stolního tenisu a je připraven začít bojovat v ligové soutěži v TTC Ústí nad Labem.

Foto: Milan Řehák

Michal Mít

Článek

Teplický trenér Karel Freimann mu dal vše, co jako mládežnický trenér mohl. Díky Freimannovi byl Mít čtyřikrát přeborníkem Ústeckého kraje v řadě, nominoval se třikrát na mistrovství ČR a reprezentoval svůj kraj i na Olympiádě mládeže. Michal Mít ve svých šestnácti letech okusí první vážný přestup do nového klubu TTC Ústí nad Labem a začne v jeho barvách reprezentovat v ligových soutěžích.

Jako dorostenec neměl Michal v kraji konkurenci, zvítězil nad všemi svými soupeři v dorosteneckých turnajích, umístil se se svými 294 body na prvním místě v kraji mezi mládeží. V krajském žebříčku se Michal mezi dospělými umístil na 19. místě a to jako 15letý hráč. Před ním byli již jen hráči právě ligových týmů.

V divizní soutěži Ústeckého kraje, kde Mít skončil na třetím místě v celkovém pořadí, již nemohl svým spoluhráčům v teplickém "A" týmu pomoci v boji o play off. Mládežnické turnaje se totiž konaly ve shodných termínech s mistrovskými zápasy SKST Teplice "A", přičemž Michal měl povinnost dát přednost turnajům mládeže.

Pro příští sezónu bude rozhodující nové tréninkové nasazení v TTC Ústí nad Labem a souhra týmu. Mít má vysoké ambice. Jeho celoročním úkolem je stoprocentní účast na republikových bodovacích turnajích mládeže, kde se chce utkat s nejlepší šestnáctkou ČR dorostenců. 

„Můj osobní úkol je čtvrtá nominace na Mistrovství ČR za dorostence a pátý titul Přeborníka ústeckého kraje jednotlivců. Chci se poprat o umístění v 3. lize v horní polovině tabulky pro první rok,” řekl.

Michalovou oporou a herním učitelem bude nejlepší krajský hráč a trenér mládeže v TTC Ústí nad Labem a trenér mládeže tréninkového centra pod záštitou Krajského svazu stolního tenisu Ústeckého kraje Martin Merker. Společně již začali s přípravou na konci této sezóny. Mít pravidelně trénuje s výborným extraligovým hráčem Tomášem Kabelkou. Jak sám dodává, cítím se plně připravený naskočit do ligové soutěže, svůj nový oddíl reprezentovat stejně dobře jako ten původní v Teplicích.

Reklama

Výběr článků

Načítám