Hlavní obsah

Také v Plzni se demonstrovalo za nezávislou justici

Novinky, Marek Velebný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V pondělí 13. května se v Plzni na náměstí Republiky v prostoru U Andělíčka vedle katedrály sv. Bartoloměje uskutečnilo shromáždění na podporu udržení demokratického uspořádání společnosti.

Foto: Marek Velebný

Mladé účastnice demonstrace

Článek

Shromáždění občanských aktivistů a jejich příznivců se konalo pod názvem "Plzeň znovu, za nezávislost justice a za demokracii".

Na akci kterou moderoval středoškolský učitel Antonín Kolář, vystoupili zástupci politických stran: Martin Baxa (ODS), Pavel Šrámek (Piráti), Aleš Hess (ČSSD), Petr Náhlík (KDU-ČSL), Ladislav Nový (STAN) a Richard Pikner (TOP 09), za Amnesty International Jiří Petrásek, za Rekonstrukci státu Jan Pechar, Monika Anděla Šindelářová jako dobrovolnice za Miliony chvilek pro demokracii, za umělce Radek Antonín Schejbal a režisér a dokumentarista Bohdan Bláhovec.

Manifestace, na které bylo podle organizátorů zhruba pět set účastníků, se konala v rámci dalších shromáždění, tzv. Milion chvilek pro demokracii ve více než stovce měst a obcích České republiky.

Na transparentech se často objevovalo slovo justice nebo jména ministryně Marie Benešové a premiéra Andreje Babiše. Hlavním tématem akce byla nezávislost justice.

Reklama

Výběr článků

Načítám